Főoldal Filmek Jön a 47 méter mélyen harmadik része
Filmek

Jön a 47 méter mélyen harmadik része

A 47 méter mélyen következő részének cápái még nagyobbat fognak harapni.

519
ws 47 meters down 3 240509 094656
Forrás: HeadStuff

2017-ben váratlan sikert aratott a 47 méter mélyen című cápás horror, melyben két lány a címben is szereplő mélységbe süllyed egy ketrec fogságában, hogy aztán másfél órán át a túlélésért küzdjenek. A siker után persze hamar jött is a folytatás (47 Meters Down: Uncaged), ahol már új szereplők ismerkedhettek össze vak cápákkal egy víz alatti barlangrendszerben. Mindkét film meglehetősen alacsony költségvetésből készült, s azokhoz képest többszörös nyereséggel zárt, így bár a kritikusok szétszedték őket, a 47 méter mélyen jelenleg az egyik legjövedelmezőbb franchise-nak tekinthető a cápás műfajban. Most bejelentették a 47 Meters Down: The Wreck (szabad fordításban: 47 méter mélyen: A roncs) című folytatást, ami a kreátor szerint mindenből nagyobbat harap majd.

A rendezői székben az első két etapnál a kitaláló, Johannes Roberts ült, most azonban a horrorban veteránnak számító Patrick Lussiernek adja át az irányítást, míg ő maga produceri és írói szerepet vállal. A filmhez jelenleg még a színészeket keresik, így egyelőre csak a munkálatok kezdetén jár. Az események középpontjában egy apa és lánya állnak majd, akik egy búvárkodás során próbálják helyreállítani megromlott kapcsolatukat, ám egy hajóroncs labirintusában rekednek, miközben egy csapat nagy fehér cápa vadászik rájuk.

A hivatalos szinopszis szerint „a történet egy apát követ majd, aki eltökélten próbálja újjáépíteni a lányával való megromlott kapcsolatát, egy gyönyörű, trópusi vizekben tett búvárkodás során. De nem sokkal a leereszkedésük után a búvármesterük balesetet szenved, így egyedül és védtelenül maradnak a roncs alkotta labirintusban. Ahogy a feszültség egyre nő, az oxigén pedig egyre fogy, a párosnak meg kell bíznia egymásban, hogy elmeneküljenek a roncsból és a vérszomjas nagy fehér cápák könyörtelen áradatából.

A franchise-t alkotó Roberts már alig várja, hogy újra 47 méter mélyen találja magát a közönség, s állítása szerint A roncs intenzitásban felülmúlja majd mindkét eddigi részt.

„Alig várjuk, hogy a közönség ismét csapdába essen velünk a víz alatt. A 47 Meters Down: The Wreck egyértelműen a franchise legnagyobb, legintenzívebb filmje lesz.

Lussier kezében valószínű, hogy emberére akad a franchise, a rendező otthonosan mozog a horrorban, neki köszönhetjük a Drakula 2000 vagy például a Véres Valentin 3D című filmeket, de közreműködött a Sikoly-franchise több részénél is. A 47 Meters Down: The Wreck forgatása várhatóan még idén elkezdődik, a forgatókönyvért Johannes Roberts és Ernest Riera felelnek.

47 Meters Down: Uncaged
Forrás: HeadStuff
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

1 Hozzászólás

Közelgő események