Főoldal Sorozatok Jó kezekben a Daredevil: Born Again, miután a Marvel Studios új showrunnert és rendezőket talált
Sorozatok

Jó kezekben a Daredevil: Born Again, miután a Marvel Studios új showrunnert és rendezőket talált

A Daredevil: Born Again teljes csapatát kirúgták, de már van showrunner és a rendezőket is kiválasztották.

607
Daredevil
Forrás: Marvel Studios

Dario Scardapane, aki a Netflix saját készítésű A megtorló című Marvel-sorozatának írója és executive producere volt, most a Disney+ Daredevil: Born Again című sorozatának showrunnerje lesz, miután a korábbi vezető írók, Chris Ord és Matt Corman távoztak egy nagyobb átszervezés során. Ord és Corman neve továbbra is executive producerként szerepel.

Szintén a The Hollywood Reporter számolt be arról is, hogy Justin Benson és Aaron Moorhead – a Holdlovag című sorozatának rendezői és a Loki 2. évadának vezető rendezői – forgatják a Daredevil: Born Again hátralévő epizódjait. A sorozat kreatív átalakítása után a stúdió menesztette a korábbi rendezőket, akiket az első évadra felkértek. A már leforgatott anyagokat beépítik a sorozatba, de összességében új irányt jelöltek ki a sorozathoz. Kevin Feige, a Marvel Studios vezetője eredetileg egy 18 részből álló sorozatként jelentette be, de továbbra sem világos, hogy ezt mind egy évadba sűrítik be vagy többévados sorozat lesz.

Scardapane az említett sorozaton 2015 és 2018 között dolgozott, és most azt a feladatot kapta, hogy megírja az új epizódokat, valamint új jeleneteket írjon, amelyeket kombinálni kell a stúdió már meglévő anyagával. Bár a Marvel Studios új sorozata nem a korábbi sorozatok folytatása lesz, ennek ellenére visszatérnek a főszereplők. Az MCU-ban Charlie Cox és Vincent D’Onofrio egyaránt feltűnt már a szuperhős Matt Murdock (azaz Daredevil) és a gonosztevő Wilson Fisk (azaz Kingpin) szerepébe. Cox a 2021-es Pókember: Nincs hazaút és a 2022-es Amazon: Ügyvéd című filmekben alakította újra Murdockot, D’Onofrio pedig a 2021-es Sólyomszem című sorozatban tért vissza Fisk szerepében; legközelebb pedig a 2024 elején debütáló Echo-sorozatban láthatjuk őket viszont a Disney+ képernyőjén.

A Marvel Studios eddig nem töltötte fel a showrunner szerepkört, helyette inkább vezető írókat foglalkoztatott. A mostani kreatív átalakítás is jól tükrözi, hogy a stúdió vezetői hogyan változtatták meg a televíziós gyártásról való gondolkodásukat. Eddig a sorozatoknál az úgynevezett játékfilmes modellt használták, a rendezők és a Marvel Studios vezetői kaptak felhatalmazást a sorozatok felügyeletére, míg a vezető írók csak a forgatókönyvek felett bíráskodhattak. De ez nem működött, néhány sorozattól eltekintve a minőség romlott, ezért a hagyományos, jól bevált showrunner-modellt fogják ők is alkalmazni a jövőben.

Daredevil
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.