Főoldal Előzetesek Jinx és Vi összecsapnak az Arcane második évadának előzetesében
Előzetesek

Jinx és Vi összecsapnak az Arcane második évadának előzetesében

Novemberben indul a vadászat.

180

Végre befutott az első rendes előzetes a nagy sikerű Arcane második évadához. A League of Legends videójátékon alapuló széria kiváló történetével, összetett karaktereivel, érdekes zenei megoldásaival és animációs világával egyaránt meghódította a játék rajongóit, s azokat is, akik még életükben nem találkoztak az Idézők szurdokával.

Több mint két évet kellett várni a folytatásra, és bár végre eljött az idő, sajnos novemberben egyben el is kell búcsúznunk a sorozattól. A Netflix és a készítők hivatalosan is megerősítették, hogy a második évaddal befejezik a két testvér történetét, mely azonban csak egy kis szelete Runeterra csodálatos világának, s az univerzum tovább él majd új formákban.

Az első évad végén a teljes őrületbe burkolózó Jinx (Ella Purnell) merényletet követett el a piltoveri tanács ellen, aminek következményeinél veszi fel a fonalat a második etap. Vi (Hailee Steinfeld) és Caitlyn (Katie Leung) három céllal térnek vissza Zaunba: megtalálni Jinxet, eltüntetni a csillámot, s kiiktatni Silco szervezetének minden maradványát. Küldetésüket új ellenfelek nehezítik, köztük a régóta rebesgetett, közönségkedvenc és vérszomjas Warwick is. Kérdés, végül vajon ki lesz a vadász és ki az üldözött. A hivatalos szinopszis szerint „ebben az utolsó fejezetben Jinx tanács elleni támadása a végletekig kiélezi a Piltover és Zaun közti ellentétet.”

Az Arcane 2021-es indulásával beírta magát az animációs történelembe, ahogy a francia Fortiche stúdió is. Munkájukat négy Emmy-díjjal jutalmazták, a készítők pedig úgy tűnik, mindig is két évadra terveztek. „Az Arcane csupán a kezdete nagyszabású utazásunknak a csodálatos Fortiche stúdióval. Már a kezdetektől, mióta belevágtuk a fejszénket ebbe a projektbe, egy konkrét véget tartottunk szem előtt, ami azt jelenti, hogy az Arcane története itt lezárul majd. De ez csupán egy a sok történet közül, amit Runeterrában szeretnénk elmesélni”– nyilatkozta Christian Linke.

A sorozatot Linke és Alex Yee álmodták a képernyőkre a Riot Games felügyelete alatt, s ahogy a készítők, úgy a szinkroncsapat sem változott, Steinfeld és Purnell mellett visszatér Reed Shannon (Ekko), Amirah Vann (Sevika), Mick Wingert (Heimerdinger), Ellen Thomas (Ambessa), és Brett Tucker (Singed) is. Bár pontos dátumot ezúttal sem kaptunk, a vadászat novemberben veszi kezdetét.

Arcane
Forrás: Netflix
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws Rebo boritok 240106 082356
Előzetesek

Az Arcane második évadának kedvcsinálója megerősített egy várva várt karaktert

A négy Emmy-díjas sorozat folytatása ráadásul még idén novemberben érkezik.