JÁTÉKTESZT: WWE 2K20

Megnéztük mit tud a legújabb WWE játék, amely végre elhozza a női WWE ligát is számunkra.

Megnéztük mit tud a legújabb WWE játék, amely végre elhozza a női WWE ligát is számunkra.

Amikor egy országban különböző sportjátékok erdeményeiről szeretnénk beszélni, akkor egészen mélyen meg kell vizsgálni az adott állam befogadó közegét, tehát milyen alkotások fogják lenyűgözni a felhasználót és ezzel együtt melyikeket veszik majd meg minden évben minimális változtatásokkal, hogy átélhessék a sport élményét. Hazánkban természetesen gyakorlatilag egyeduralkodó a FIFA, hiszen mi egy labdarúgó nemzetnek tartjuk magunkat. Mellé néha-néha befér a PES egy jobb kiadása is, amely még szintén a foci terepén tart minket. A másik favoritban máshogy pattog a labda, hiszen ami még igazán népszerű a kis országunkban, az az NBA. A 2K igazán minőségi termékekkel szokta elkápráztatni a rajongókat, az idei alkotásuk is egészen jóra sikerült ebben a témában. Amelyik sportjátékok még  a népszerűbbek körébe tartoznak felénk is, azok a UFC, a Madden NFL és az NHL. Szinte mindegyiknek van magyar kötődése, elég megnézni a ketrecharcot. Ott a UFC kis testvérében, a Bellatorban küzd hazánk fia Borics Ádám. Ilyen közegben nehéz egy másik sportágnak labdába rúgni itthon. Egyre jobban a köztudatba kerül azonban a mostani tesztünk példánya is, azonban itt még nem ért el olyan igazán átütő sikert a pánkráció, mint a tengeren túlon.

Nagyon nehéz belefogni, hogy pontosan hol is kezdjük ezt az egészet. A játék a metacritic-en 43%-on áll, rengetegen követelték vissza a pénzüket és néhány szerencsésebb PS4-es felhasználó már az online felületeken is refund-ot kapott. Valahogy úgy érződik az egész, mintha egy olyan demót adtak volna ki teljes áron, amelyet alig-alig teszteltek. Persze lassan hozzászokunk már, hogy a Ubisoft is simán félkész játékokat dobál hozzánk. Elég a Ghost Recon Breakpoint-ot megnézni, amelynek annyira rossz volt a fogadtatása, hogy a franciák gyorsan el is tolták három nagy játékuk megjelenését. Továbbá a WWE 2K20 nem érződik folytatásnak. Egészen egyszerűen mind irányításban, mind grafikában sem tudja felvenni a versenyt a tavalyi epizóddal. Az embert ha leültetnék játszani a két produktum elé és egy árva bakfittyet sem mondanának neki arról, hogy melyik-melyik nem igazán sokan hoznák ki jobbnak az új részt.

Van valami jó is az egészben? Természetesen. A friss karrier módot megéri végigjátszani, hiszen jó élményt fog maga után hagyni. Persze ha a grafikai allűrökön túllendülünk és nem akasztanak meg a kisebb-nagyobb bugok sem. A grafikáról annyit, hogy bizonyos karakterek feje körül ilyen fehér fény jelenik meg. Plusz néhány tárgy körül is. Egészen egyszerűen az egész olyan, mintha nem erre a generációra készült volna. Főleg az NBA 2K20-t melléállítva érzi az ember rosszul magát. Ki kell mondani, a kosárszimulátor mellett ez igénytelennek hat. Az idei üzenete pedig az lett volna az alkotásnak, hogy jobban bevonzza a játékosokat a WWE világába. Valószínűleg ezt ezzel a produktummal nem lehet elérni, inkább elriadnak majd tőle. Pedig ha összeáll a játék és véletlenül kikerülnek a bugok, akkor nagyon is szórakoztató tud lenni ez is. Olyannyira el tud veszni benne az ember, hogy nem is érdeklik már az addig történt “szentségtörések”. Csak élvezi, ahogy osztja a maflásokat és produkálja magát a közönségnek. Végtére is, ez egy színjáték. Ha sikerülne megoldani mind a grafikai mind a játékmenetbeli hibákat, akkor valószínűleg sok helyen jó pontszámokkal szerepelne. Sajnos azonban jelenleg nem így fest a helyzet.

Hát így is tud kinézni…

Nézzük mi élvezetes még. Nagyon örvendetes, hogy 2019-ben már női karakterrel is lehet MyCarrer-t kezdeni. Mit lehet… Az elején kötelező rögtön mind a két nemből( itt ne menjünk most bele ilyen-olyan dolgokba, a WWE-ben csupán férfi és nő létezik) megalkotunk a saját szereplőnket. Ez egészen részletes és izgalmas része a játéknak, hiszen után velük tudjuk majd végigjátszani a sztorit. Bár itt szintén közbejön a vizualitás, hiszen még a nagyon híres karakterek is vannak hogy felismerhetetlenek. Egyszerűen annyira félrecsúszott, hogy Dwayne “The Rock” Johnsonról sem mondod meg rögtön, hogy “igen, ő itt A Szikla”. A haj animációjáról már ne is beszéljünk, hiszen az sem teljesen úgy néz ki, mint ami erre a generációra készült volna. Előfordul az is, hogy a címvédők szimplán a hasukba tárolják az övüket, mint valami félelmetes horror torzó. Ez sem direkt van így. Továbbá azzal is néha szembesülni kell a játékosoknak, hogy a sztárok nem mindig tudnak olyan egyszerűen visszamenni a ringben. Előfordul, hogy az animáció megcsúszik, ők meg mintha csak korcsolyáznának fel s alá. Itt jön az egyik legkönnyebben észrevehető negatív jelző elő a játéknál. Amint bekerültünk a ringbe szembesülünk az irányítással. Ez idénre egy kicsit megváltozott és nem az előnyére. Úgy érzi az ember, mintha nem annak a következménye lenne a képernyőn, hogy ő lenyomta az xy gombot, hanem mintha csak magától történnének a dolgok, randomra. Ezen kívül viszont olyan igazán jelentős újítást nem tud felmutatni a játék az irányítás szempontjáról sem. A más kiosztás és döcögősebb parancs osztás mellett a többi dolog maradt a régiben. 

 Persze beszélhetnénk még a játékban megtalálható lootbox rendszerről is, amely szerencsére csak a játékban megkeresett pénzzel vásárolható meg. Azonban talán ennek az idei résznek a többi hibája mellett már ez szóra sem éredemes.

Direkt előbányásztuk a tavalyi kiadást az összevetés céljából. Finoman fogalmazva is nem az idei résznek kedvez ez a “verseny”. Sokkal kiforrottabb, ésszerűbb és még talán szebb is a 2k19. Miért érne meg mégis belevetni magunkat az új epizódba? Az egyik ilyen dolog a MyCarrer. Ez egy egészen jó sztorit mond el, amely alapvetően sportjátékról beszélve igazá megsüvegelendő. Tudom, az emberek inkább színészetnek tartják a pankrációt. Azonban a ringben igazi sportteljesítményeket láthatunk, igazi sportolóktól. Pozitívum továbbá a teljes női liga megléte. Nagyon változatos és élvezetes harcokat lehet produkálni, ha nem futunk éppen bele valami nagyobb bugba. Külön öröm olyan karakterekkel találkozni már az elején is, mint a volt UFC-s Ronda Rousey.  Szintén feldobná a hangulatot A Szikla, azonban ő szinte a felismerhetetlen kategóriát erősíti. Kár. Rengeteg opció található benne, azonban ez még sajnos nem teszi egy igazán jó alkotássá. Nehéz is úgy nézni rá a rengeteg hibája miatt, amelyek ráadsául a “szemünk előtt” találhatóak. Reméljük nemsokára kap valami nagyobb patch csomagot és végre nem lesz kínszenvedés vele a játék. Addig is azonban nem tudjuk igazán felfele pontozni.

VÉGSZÓ

Az ember minden évben várja az éppen aktuális sportjátékokat, hogy milyen újdonsággal tudják egyre közelebb hozni a valóságot és próbálják meg áttörni azt a bizonyos gátat a valóság és a virtuális valóság között. Nem igazán sikerült ez a WWE 2K20 esetében, hiszen a tavalyi játék mérföldekkel jobb volt. Annyi grafikai és játékmeneti hiba található meg benne, hogy azt bizony felsorolni is hosszú lenne. Az egésznek egy kicsit más árnyalatot ad a MyCarrer és a női WWE, hiszen azok igazán jó kiegészítői az egész élménynek, és ha nem szól közbe egy nagyobb bug, akkor egészen élvezhető a játékmenet is a megváltoztatott irányítás ellenére is. Összegezve, ilyen állapotban nem lett volna szabad kiadni ezt a játékot, hiszen egyáltalán nem a várt hatást érik el vele és nem fogja jobban bevonzani az embereket a pankráció világába. Reméljük nemsokára kap egy nagyobb patch csomagot és sokkal élvezetesebb lesz játszani vele, hiszen alapvetően amúgy egy jó produktumról beszélnénk, amely a rajongóknak megfelelő játékélményt nyújtana, ha nem lenne bugos.

Total
24
Shares
Previous Article
Halálod appja

KRITIKA: Halálod appja

Next Article
Addams Family - A galád család

KRITIKA: Adams Family - A galád család

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!