MXGP 2019

JÁTÉKTESZT: MXGP 2019

Az MXGP 2019 a sárdagasztás újabb felvonása, ami ugyan kis lépés a játékosok szemszögéből, de nagy lépés a Milestone csapatától.

Az MXGP 2019 a sárdagasztás újabb felvonása, ami ugyan kis lépés a játékosok szemszögéből, de nagy lépés a Milestone csapatától.

Már megint kaptunk egy Milestone játékot és az a durva, hogy idén már az arcunkba toltak egy MotoGP 19-et néhány hónapja, tavasszal pedig egy Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2-t. Nem is értem, hogy csinálják ezt. Mondjuk, ha csak egy, maximum kettő játékot termelnének évente, akkor lehet a minőségük is kimagaslóbb lenne, mert eddig csak a posványosban rángatják, az elmerülő mocik gázkarját.
A kezdés a már jól megszokott metódusokkal történik, megalkotjuk a szegényes választási lehetőségekből saját versenyzőnket, majd választhatunk egy csapatot vagy akár egy szponzorral is megkezdhetjük a pályafutásunkat. A bajnokság során természetesen a legfontosabb a jó eredmények elérése, amit a járgány alapos testreszabásával és a stílusunkhoz való igazításával tudunk abszolválni. A tapasztalati és presztízs pontok farmolásával pedig lépjük a szinteket, így idővel komolyabb csapatok irányába is konvergálhatunk és pilótánk fizimiskáját is tovább dizájnolhatjuk.

MXGP 2019

Na, azért mielőtt még a nagy elégedetlenségemben minden motocross rajongót elszomorítanék, meg kell jegyezni, hogy újdonságként kapunk ezúttal pályaszerkesztőt és a játékmódok terén is megtolták kicsit a választékot. A Track editorba csak a legelszántabbak fognak elmerülni, ugyanis rengeteg elemből hozhatjuk létre álmaink pályáját, viszont a pályákon kívül eső elemeket már nem piszkálhatjuk, egyedül az erdős, sivatagi és riviérás környezetből választhatunk. Mindenesetre kellemes egy funkció, elvégre újabb tartalmakat kreálnak a játékosok és még oktató módot is mellékeltek hozzá.

A legnagyobb móka azonban a játszótéren várja majd a krosszozás szerelmeseit, ugyanis kiszabadulhatunk a Playgroundra, ahol nem csak önfeledten gyakorolhatunk a fák között a sárban, hanem különböző játékmódokon is elindulhatunk. A Waypointoknál saját szakaszokat hozhatunk létre vagy mások által megkreált kijelölt utakon száguldhatunk végig, megmutatva, hogy sokkal nagyobb királyok vagyunk. A Challenge-ek esetében az ügyességünket pallérozhatjuk, miközben megpróbálunk átvergődni a szűk kapuk között a lehető leggyorsabban. A kijelölt Starting pontokon pedig Grand Prix és Time Attack lehetőségek várják a versenyzőket, akiket a néha feltünedező BUGok és gyenge hangeffektek még nem riasztottak el véglegesen. Egyébként elég hamar kinőjük a terepet, valamivel nagyobb és fantáziadúsabb placcot is alkothattak volna, még több és még változatosabb játékmódokkal kiegészítve.

MXGP 2019

Audiovizuális megoldások tekintetében még mindig nem a Milstone fogja diktálni a tempót a játékiparban, sajnos az elmúlt évek és a 2019-es produktumok tekintetében erre soha a büdös életben nem is fog sor kerülni. Borzasztóan középmezőnyös a látvány, a színesebb elemek és néhány pályaszakasz alkalomadtán fel tudja dobni a hangulatot, de még mindig elszörnyülködünk a lelátókon ugyanúgy csápoló klónhadseregen, a komikus eséseken és a karakterek életszerűségén. Ilyen ocsmány csajok már tíz éve sem számíthattak elismerésre, a tömegjeleneteknél pedig még mindig irreálisan pattognak, forognak a két keréken száguldó versenyzők. Ja, és a földre kerülő testünkön fizikai hatásokat nélkülözve hajt át a mezőny. A pályaelhagyásokat még mindig nem tudja normálisan lekezelni a rendszer, szinte alig engedi, hogy 3 másodpercen belül visszaevickéljünk, szereti a kezébe venni az irányítást.

A vezethetőség és a fizikai viselkedések terén aprócska fejlődés tapasztalható, mintha könnyebben tudnánk kezelni a kis dagonyázó tücsköket, legalábbis az elején sokkal kevesebbszer kellett visszatekernem a játékot az elrontott ugratások és kanyarvételek miatt. A sikerhez mindenképpen meg kell tanulnunk a Scrubos ugratásokat, ugyanis figurázva jobb időket érhetünk el, mintha csak sima repkednénk. A sár is kapott egy újabb fizikát, ez pedig a motorok viselkedésén is érződik, sőt ezúttal már be tud esni a sár alá is a versenyzőnk, ami nem csak viccesen néz ki, de még az overálunkon sem hagy nyomot.

MXGP 2019

VÉGSZÓ

A Milestone fanatikusan termeli a motoros címeit, viszont a kisebb fejlesztések, tartalombeli bővítések kevesek az üdvösséghez. Komolyabb minőségbeli fejlődést nem képesek elérni, főleg úgy, hogy egyszerre több projektet is futtatnak. Magabiztosan uralják a felső-középkategóriát, így aki motorozni, azon belül pedig krosszozni akar, annak nincs más választása, a Milestone MXGP 2019-es alkotásával kell beérnie idén.

Total
1
Shares
Previous Article
Christian Bale

Christian Bale elárulta, hogy mit gondol Robert Pattinson Batmanjéről és a Joker-filmről

Next Article

Hogyan tovább Control?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!