Főoldal Játékok JÁTÉKTESZT: Call of Duty Black Ops 4 Blackout
Játékok

JÁTÉKTESZT: Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Kipróbáltuk az április hónapban ingyenes Call of Duty Battle Royale módját, korszakalkotó újítást nem hozott, de tartalmas szórakozást ígér.

739

Kipróbáltuk az április hónapban ingyenes Call of Duty Battle Royale módját, korszakalkotó újítást nem hozott, de tartalmas szórakozást ígér.

Az Activisionnek bőven van miből építenie a Call of Duty széria kapcsán. Az első rész beleírta magát a történelembe, a második talán még több ember tetszését nyerte el. A harmadik kevésbé volt sikeres, hiszen csak konzolra jelent meg és maga az alkotás sem volt akkora durranás az előző után. A negyedikkel aztán robbantottak, a régi történelmi-háborús szférából aztán hirtelen átcsaptunk napjaink hadviselésébe. Ez már a sajtó és az emberek egyöntetű szeretetét kapta, hiszen zseniális produkció lett. A World at War és a Modern Warfare 2 szintén még nagyon-nagyon jó és élvezhető alkotások voltak. Aztán átnyargaltak a jövőbe, ami finoman szólva sem jött be…

Nem csupán a játékok környezetével volt probléma, hiszen a jövő is lehet izgalmas egy ilyen fajta lövöldének, azonban egyre inkább kezdték elhanyagolni az egyjátékos módot és átpártoltak a többjátékos élvezetek felé. A tavaly megjelent Black Ops 4-el eljutottunk odáig, hogy a Treyarch már nem is fárasztotta magát a singleplayerrel, csupán multiplayert rejtettek el benne. Az EA-féle “inkább szolgáltatás mint játék” elvet követve időközönként jönnek ki hozzá kiegészítések, mint például a Zombi módhoz, amelyek valljuk be elég jóra sikerültek.

Persze nem maradhattak ki a nagy Battle Royale lázból ők sem, így érkezett is menetrendszerűen a Blackout, amely végre hozzáadta a játékhoz a lootolás és a free for all művészetét. Szórványos sikereket ért csupán el, hiszen akkor gyakorlatilag egyeduralkodó volt a Fortnite. Úgy látszott, hogy a trónról lehetetlen letaszítani az Epic játékát. Azóta azonban más szelek fújnak, hiszen megjelent az Apex Legends, ami nagyon közel van ehhez. Az Activision is megérezte ezt a változást, és kiadott egy új kiegészítőt a BR módjához, továbbá áprilisban ingyenessé tette azt.

Szigorúan a Blackout részt véve, a játék nem hogy nem rossz, hanem határozottan élvezhető. A legnagyobb részében kicsit egy kaptafának érezni a többivel, viszont van benne sok-sok újdonság, újítás is amit csak itt tapasztalhatunk. A fegyverek tipikusan Call of Dutysak, a skinek is mennek az új irányzathoz. Lehet őket rakatszámra vásárolni, ha valakinek preferenciája a kinézet egy ilyen alkotásban. Olyan érzése van az embernek, hogy az őszi rajt után itt is inkább a biztosra mennek. Nincsenek benne olyan újítások, amik az Apexben megtalálhatóak. Inkább a vásárlásra próbálják ösztönözni az egyszeri felhasználót. Nem mehetünk el szó nélkül egy hangeffekt mellett, aki játszott már a World at Warral, az boldogan fogja nyugtázni. Itt is megjelenik az a bizonyos hang, amit a zombis módban annyit hallhattunk különböző eseményekkor.


Vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban, hiszen amit csinál meglehetősen jól csinálja, viszont nincsenek benne lényeges újítások, amikkel egy ilyen telített piacon kiemelkedhetne. Az ejtőernyők ugyan színesek, azonban ez szintén a vásárlásra buzdítást támasztja alá. Aki jobban preferálja a Call of Duty stílusát a Fortnitenál vagy az Apexnél, és szereti a pörgős dolgokat, az feltétlenül próbálja ki, hiszen Április hónapban ingyenesen játszhat vele. Mind a kettő pályával.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 továbbra sem érhető el 177 országban, a fejlesztő próbálja megoldani a helyzetet

Hiába lépett vissza a Sony, a játék továbbra sem játszható a világ...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.