Wide Screen
Image default
Gamer

JÁTÉKTESZT: Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Kipróbáltuk az április hónapban ingyenes Call of Duty Battle Royale módját, korszakalkotó újítást nem hozott, de tartalmas szórakozást ígér.

Az Activisionnek bőven van miből építenie a Call of Duty széria kapcsán. Az első rész beleírta magát a történelembe, a második talán még több ember tetszését nyerte el. A harmadik kevésbé volt sikeres, hiszen csak konzolra jelent meg és maga az alkotás sem volt akkora durranás az előző után. A negyedikkel aztán robbantottak, a régi történelmi-háborús szférából aztán hirtelen átcsaptunk napjaink hadviselésébe. Ez már a sajtó és az emberek egyöntetű szeretetét kapta, hiszen zseniális produkció lett. A World at War és a Modern Warfare 2 szintén még nagyon-nagyon jó és élvezhető alkotások voltak. Aztán átnyargaltak a jövőbe, ami finoman szólva sem jött be…

Nem csupán a játékok környezetével volt probléma, hiszen a jövő is lehet izgalmas egy ilyen fajta lövöldének, azonban egyre inkább kezdték elhanyagolni az egyjátékos módot és átpártoltak a többjátékos élvezetek felé. A tavaly megjelent Black Ops 4-el eljutottunk odáig, hogy a Treyarch már nem is fárasztotta magát a singleplayerrel, csupán multiplayert rejtettek el benne. Az EA-féle “inkább szolgáltatás mint játék” elvet követve időközönként jönnek ki hozzá kiegészítések, mint például a Zombi módhoz, amelyek valljuk be elég jóra sikerültek.

Persze nem maradhattak ki a nagy Battle Royale lázból ők sem, így érkezett is menetrendszerűen a Blackout, amely végre hozzáadta a játékhoz a lootolás és a free for all művészetét. Szórványos sikereket ért csupán el, hiszen akkor gyakorlatilag egyeduralkodó volt a Fortnite. Úgy látszott, hogy a trónról lehetetlen letaszítani az Epic játékát. Azóta azonban más szelek fújnak, hiszen megjelent az Apex Legends, ami nagyon közel van ehhez. Az Activision is megérezte ezt a változást, és kiadott egy új kiegészítőt a BR módjához, továbbá áprilisban ingyenessé tette azt.

Szigorúan a Blackout részt véve, a játék nem hogy nem rossz, hanem határozottan élvezhető. A legnagyobb részében kicsit egy kaptafának érezni a többivel, viszont van benne sok-sok újdonság, újítás is amit csak itt tapasztalhatunk. A fegyverek tipikusan Call of Dutysak, a skinek is mennek az új irányzathoz. Lehet őket rakatszámra vásárolni, ha valakinek preferenciája a kinézet egy ilyen alkotásban. Olyan érzése van az embernek, hogy az őszi rajt után itt is inkább a biztosra mennek. Nincsenek benne olyan újítások, amik az Apexben megtalálhatóak. Inkább a vásárlásra próbálják ösztönözni az egyszeri felhasználót. Nem mehetünk el szó nélkül egy hangeffekt mellett, aki játszott már a World at Warral, az boldogan fogja nyugtázni. Itt is megjelenik az a bizonyos hang, amit a zombis módban annyit hallhattunk különböző eseményekkor.


Vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban, hiszen amit csinál meglehetősen jól csinálja, viszont nincsenek benne lényeges újítások, amikkel egy ilyen telített piacon kiemelkedhetne. Az ejtőernyők ugyan színesek, azonban ez szintén a vásárlásra buzdítást támasztja alá. Aki jobban preferálja a Call of Duty stílusát a Fortnitenál vagy az Apexnél, és szereti a pörgős dolgokat, az feltétlenül próbálja ki, hiszen Április hónapban ingyenesen játszhat vele. Mind a kettő pályával.

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

0.00
7.6

Történet

5.0/10

Szereplők

8.0/10

Játékmenet

9.0/10

Hangulat

7.0/10

Grafika

9.0/10

PRO

  • Pörgős multi
  • Sok testraszabhatósági lehetőség
  • Call of Duty érzés

KONTRA

  • Alapvetően fizetős
  • Semmi főbb újítás
  • Sokadik egyen BR

Még több a témában...

Magyar felirattal érkezik a The Last of Us part II!

Héja Szabolcs

Miket tud a Borderlands 3?

Héja Szabolcs

Így fogja ünnepelni a 47-es ügynök a Halloween-t

Héja Szabolcs

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább