Főoldal Filmek James Gunn nem szereti a “cameopornót” a szuperhősfilmekben
Filmek

James Gunn nem szereti a “cameopornót” a szuperhősfilmekben

James Gunn szerint a 'cameo pornó' az egyik legrosszabb eleme a mai szuperhősfilmeknek.

390
James Gunn

James Gunn kifejtette véleményét az úgynevezett “cameo pornókról”, amellyel gyakran találkozhattunk az utóbbi szuperhősfilmekben. Gunn azt vallja, hogy az ilyen vendégszerepléseknek érdemben hozzá kell járulniuk az általános narratívához, s nem csak értelmetlenül fel kell sorakoztatni a nagyágyúkat.

Egy rajongónak válaszolt a Meta Threads nevű közösségi oldalán – amely csütörtökön 12 órától már Magyarországról is elérhető lesz -, aki egyébként dicsérte a megközelítését, miszerint a szuperhősöket inkább fejlett karakterekként kezeli Gunn, mintsem rajongói megfeleltetések miatt ragadja ki a karaktereket a képregényekből. A rajongónak Gunn azt írta, hogy “Ha egy karakter szerepel egy filmben, akkor a történet szempontjából okkal történjék”.

Post by @jamesgunn
View on Threads

A rendező elismerte, hogy a kisebb megjelenések elfogadhatóak, amíg nem zavarják meg a narratíva menetét. “Nincs bajom az egyszerű cameókkal – ha csak egy futó pillantás vagy egy pillanat, esetleg egy easter egg” – magyarázta Gunn. “Engem az zavar, ha egy elegáns történetet azzal csonkítanak meg, hogy karaktereket dugnak bele. Nem azért vannak ott, mert a történet ezt kívánja, hanem valamilyen más okból”.

A DC Univerzum közelgő első nagy filmje, a Superman: Örökség masszív szereplőgárdát vonultat fel: David Corenset Superman, Rachel Brosnahan Lois Lane, Nicholas Hoult Lex Luthor, valamint olyan karakterek, mint a Mérnök, Mister Terrific és Hawkgirl. Gunn kijelentése után jó hír, hogy a filmben szereplő karakterek tényleg hozzátesznek majd a történetnek, s nem pedig a rajongók miatt hozzák be az univerzumba. A DC Studios társ-vezérigazgatója a végén hozzátette még, hogy néhány karaktert még nem fedtek fel a filmből.

A Superman: Örökség premierje a tervek szerint 2025. július 11-én lesz, ezzel veszi kezdetét az újjáépített DC Univerzum. A James Gunn által írt és rendezett film feltárja majd a kriptoni és a kansasi gyerek örökségét. Gunn biztosította a rajongókat, hogy hagyományos értelemben a filmje nem a fiatal Superman történetét követi majd.

James Gunn
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.