Close


Közelgő események

Filmek

James Gunn megerősített egy teóriát Groot utolsó szavaival kapcsolatban A galaxis őrzői: 3. rész végén

Én vagyok Groot. Én vagyok Groot.

James Gunn megerősített egy teóriát Groot utolsó szavaival kapcsolatban A galaxis őrzői: 3. rész végén
  • PublishedMay 6, 2023

A galaxis őrzői: 3. rész már a mozikban, a filmmel és az Őrzők jövőjével kapcsolatban pedig számos elmélet látott napvilágot a csütörtöki bemutató óta. A sok emlékezetes és szívszorító pillanat mellett Groot utolsó sorai szintén jelentős momentumnak mondható a filmben. A jelenet különösen sok vitát váltott ki arról, hogyan is kellene értelmeznünk Groot utolsó sorait.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

Egyesek úgy gondolják, hogy Groot kissé a háttérbe szorult a trilógia befejező részében, a korábbi két részhez képest nem volt annyit rivaldafényben, de azért így is kapott bőven időt, hogy szívünkbe lopja magát harmadszor is. Éppen az egyik ilyen jelenet váltott ki sok vitát az interneten, amire az író és rendező James Gunn is reagált közösségi oldalán.

Rögtön a film végén, miután Adam Warlock megmenti Peter Quillt, és Mordály átveszi a kapitányi posztot, az Őrzők körben állnak és tisztelegnek új vezetőjük előtt. Ekkor Groot a 2014-es bemutatkozása után először mond valami mást, mint hogy “Én vagyok Groot”, ugyanis abban a pillanatban a barátainak azt mondja, hogy “szeretlek titeket, srácok”.

Az Őrzők nem reagálnak erre, ami arra engedett következtetni, hogy valójában csak mi, a nézők hallottuk ezeket a szavakat, mert így a harmadik film végére megértjük Grootot, ahogy Gamora is a nehézségek ellenére a film végére megértette Grootot.

Az io9 egy cikkben vázolta elméletét erről, majd James Gunn rendező Twitteren megerősítette, hogy igen, “pontosan ezt jelenti”, azaz, hogy a film végére a nézők is megtanulták Groot nyelvét, s már megértjük, hogy mit mond a facsemete.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint “a Marvel Studios új filmjében, A GALAXIS ŐRZŐI: 3. RÉSZ-ben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti…”

A filmet írta és rendezte Gunn, amelyben Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel mint Groot, Bradley Cooper mint Mordály, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Will Poulter és Maria Bakalova szerepel.

A galaxis őrzői: 3. rész már a mozikban.

A galaxis őrzői volume 3.
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.