James Gunn

James Gunn előállt 10 olyan filmmel, amit valószínűleg nem láttál, de könnyen átvészelhetjük velük ezt az időszakot

A The Suicide Squad és A galaxis őrzői rendezője, James Gunn szerint az önkéntes karantén idején ezt a 10 filmet érdemes megnézni.

A The Suicide Squad és A galaxis őrzői rendezője, James Gunn szerint az önkéntes karantén idején ezt a 10 filmet érdemes megnézni.

Szóval, most hogy sokan otthon rekedtek, önkéntes karanténba vonultak a koronavírus-járvány miatt, feltehetjük a kérdést: Mégis mi a francot fogunk csinálni 14 napon keresztül? James Gunn rendező Twitteren egy tőle megszokott stílusban elállt egy tízes listával, amit nagy valószínűséggel eddig még nem láttál, szóval éppen itt az ideje, hogy pótold a hiányosságot. Garantáltan nem fogod megbánni, ha szánsz néhány órát ezekre a filmekre ebben a nehéz helyzetben.

James Gunn a következő 10 filmet ajánlja

Bob és Carol és Ted és Alice

Rendezte: Paul Mazursky

Bemutatás éve: 1969

Paul Mazursky (Moszkva a Hudson partján, Koldusbottal Beverly Hillsben) csípős vígjáték-klasszikusában a ’60-as évek szexuális forradalmát veszi górcső alá. Rob (Robert Culp) és Carol (Natalie Wood), a tapasztalt kaliforniai pár részt vesz egy kurzuson, amely szabadelvűségre tanítja őket. Elhatározzák, hogy túllépnek a házasság nyújtotta kereteken, méghozzá külső partnerek bevonásával. Tedre (Elliott Gould) és Alice-re (Dyan Cannon), a kissé konzervatív párosra esik a választásuk, akik mindig örömmel hallgatták legjobb barátaik szexuális kalandjait, amíg meg nem hívták őket – egyenesen az ágyba.

A bérgyilkosnő

Rendezte: Jung Byung-gil

Bemutatás éve: 2017

Sook-he-t gyerekkora óta arra képezték, hogy embereket öljön. Így amikor a koreai titkosszolgálat tíz évnyi szolgálatért cserébe felajánlja neki egy új élet lehetőségét, azonnal elfogadja. A múltja azonban hamarosan így is utoléri, lerombolva mindazt, amit addig felépített – egy olyan bosszúhadjáratot indítva el ezzel, amit senki sem úszhat meg élve…

Csinos kis méreg

Rendezte: Noel Black

Bemutatás éve: 1968

A mentálisan zavart férfi elkezd hazudozni egy lánynak. Idővel az irányítás kicsúszik a kezéből, és szánalmas figurává válik a történet végére. Igazából ártalmatlan, beteg ember, aki azonban a fantáziálásaival elindít egy lavinát.

The Wanderers

Rendezte: Philip Kaufman

Bemutatás éve: 1979

1963, New York és annak is a legnehezebben túlélhető része, Bronx. Bandákba verődve élik mindennapjaikat a különböző nemzetiségek fiai. Az összecsapások elkerülhetetlenek. Ha fiatal vagy és olasz, csak egy bandához csatlakozhatsz, a Wanderershez. A nagyvárosi fiatalság hatvanas évekbeli életérzését híven tükröző alkotásban megszólalnak a kor nagy slágerei is. Kaufman gyakran idézett filmje a gyermekkori vad fantáziák és a túlzásba vitt azonosulási vágyak világát mutatja be. Csodás keveréke a vígjátéknak és a tragédiának.

Anya

Rendezte: Bong Joon-ho

Bemutatás éve: 2009

Az anya egyedül neveli szellemi fogyatékos fiát, Do-joont. Mikor a lepusztult szegénynegyedben brutálisan meggyilkolnak egy gimnazista lányt, a gyanú Do-joonra terelődik, a fiút egy kicsalt vallomás után börtönbe vetik, Hye-ja azonban mindent hajlandó megtenni a fiáért: saját szakállára kezdi el keresni a tettest, hogy bebizonyítsa fia ártatlanságát.

One Cut of the Dead

Rendezte: Ueda Shinichiro

Bemutatás éve: 2017

James Gunn egyenesen odáig van a Távol-Kelet alacsony büdzséből forgatott alkotásaiért, ahogy ez a mostani listából is kiderült. A One Cut of the Dead egy alsó kategóriás zombifilm, amelynek a forgatásán teljesen beüt a krach, igazi zombik tűnnek fel a helyszínen.

Mocskos zsaru – New Orleans utcáin

Rendezte: Werner Herzog

Bemutatás éve: 2009

Miután megment egy elítéltet a vízbe fúlástól a Katrina hurrikán idején, Terence McDonagh-t főhadnaggyá léptetik elő. A mentőakció során azonban megsérül és állandó gyógyszeres kezelésre szorul. Egy évvel később a rendőrnek el kell kapnia egy mindenre elszánt dílert, aki egy egész bevándorló családot irtott ki és közben meg kell birkóznia saját drog- és szexfüggőségével.

A Sárga-tenger

Rendezte: Na Hong-jin

Bemutatás éve: 2010

Egy Yanji városában dolgozó taxisofőr története, akinek a felesége Koreába utazik hogy pénzt keressen, de nem kap híreket tőle 6 hónap után sem. Főhősünk szerencsejátékkal próbálja megfizetni azt a kölcsönt, ami felesége utazását tette lehetővé, de csak még több adósságot halmoz fel. Egy gengszter felajánlja, hogy kifizeti az adósságát, ha elmegy Koreába, és ott megöl valakit. A merénylet éjszakáján azonban balul sülnek el a dolgok, és hősünk a rendőrséggel, a kínai és a koreai alvilággal a nyomában kényszerül menekülésre.

Üdv a győztesnek

Rendezte: Preston Sturges

Bemutatás éve: 1944

Egy katona a frontról visszatér hazájába, ahol polgártársai hősként ünneplik – jogtalanul, mivel a katona kizárólag irodalmi szolgálatot teljesített, s a hősiességnek semmi jelét nem mutatta. Ám a város lakóit csak a valódi tények nem érdeklik, és hősüket éltetik. Még polgármesterré is megválasztják, s ezzel végre újra korlátolt képességeinek megfelelő irodai, politikai szolgálatba kerül.

Egy marék dinamit

Rendezte: Sergio Leone

Bemutatás éve: 1971

Rongyos csavargó kéredzkedik föl egy postakocsira. Az elképedt utasok megvetéssel, gyűlölettel fogadják. Néhány perc múlva azonban Juan bosszút áll rajtuk, kirabolja őket. Véletlenül találkozik az egykori ír forradalmárral, Johnnal, aki mostanában robbantással keresi a kenyerét. A “pukkantónak” csúfolt férfi a környék német bányatulajdonosa megbízásából ezüst után kutat. Juan más munkát ajánl neki. Be is mennek a közeli városba, hogy kirabolják a bankot. Ott azonban pénz helyett politikai foglyokat őriznek. Juan így akarata ellenére belekeveredik a forradalomba. Mivel tudja, hogy ahol forradalom van, ott elszabadul a pokol, minél gyorsabban igyekszik megszabadulni a “nemzeti hős” kényelmetlen szerepétől…

Total
9
Shares

Leave a Reply

Previous Article
The Falcon and the Winter Soldier

Két hét szünet után folytatódhat a The Falcon and the Winter Soldier Disney+ sorozat forgatása

Next Article

JÁTÉKTESZT: MLB The Show 20

Related Posts
Wide Screen YouTube