x
Close


Közelgő események

Filmek

James Gunn elárulta, hogy Joker miért nem lesz benne a The Suicide Squad csapatában

Jared Leto karaktere valószínűleg soha nem tér már vissza.

James Gunn elárulta, hogy Joker miért nem lesz benne a The Suicide Squad csapatában
  • PublishedJuly 15, 2021

Jared Leto által megformált Jokert először és feltehetően utoljára láttuk David Ayer Öngyilkos osztagjában – ha nem vesszük figyelembe a Zack Snyder: Az Igazság Ligáját, de miért is vennénk, amikor az a film nem a DC Moziverzum gyűjteményét erősíti. A The Suicide Squad bejelentése után sokakban felmerült a kérdés, vajon Jokert látjuk-e a képernyőn, vagy a Warner Bros. nyugdíjazta.

Joker a 2016-os film központi szereplője volt, de a nagy felhajtás ellenére vegyes érzéseket váltott ki a kritikusokból és a közönségből, bár itt szögeznénk le, hogy a stúdió megvágta a filmet, s ezzel sok jelenete kikerült a moziban látott verzióból. De ez nem változtatta meg azoknak a véleményét, akik egyenesen gyerekesnek és idegesítőnek tartották. Akadtak olyanok is, akik dicsérték ezt az ikonikus gonosztevőt. A bemutató után a stúdió letett a karakterről, s helyette inkább Harley Quinnre összpontosítottak.

Nem meglepő, hogy sokan párhuzamot látnak Joker és Harley Quinn között, de mióta bemutatták Jokert, a DC Comics és a Warner Bros. elzárkózik tőle, s Margot Robbie karakterére fókuszál. Különös, hogy Batman legendás nemezise nem kap szerepet James Gunn alkotásában, már csak az első rész miatt, de a rendező és író szerint nem lett volna értelme visszahozni a karaktert. A New York Times kérdésére így vélekedik a dologról a filmrendező.

Egyszerűen nem tudom, miért szerepelne Joker az Öngyilkos osztagban. Nem vennék sok hasznát egy ilyen háborús helyzetben. Azt akartam létrehozni, amit gondoltam az én Öngyilkos osztagomról. Ha reagálnék David filmjére, akkor az beárnyékolná. Azt akartam, hogy ez teljesen önálló legyen.

Amikor a Warner Bros. azt mondta, hogy szeretnék, ha megcsinálnám ezt a filmet, először megnéztem az első filmet, visszahívtam őket, és azt kérdeztem, mit kell megtartanom ebből a filmből. És ők azt mondták, semmit. Azt mondták, figyelj, örülnénk, ha Margot benne lenne, de nem muszáj. Előállhatsz teljesen új karakterekkel vagy megtarthatod ugyanazokat.

James Gunn

A 2016-ban bemutatott Öngyilkos osztag-filmből több karakter is visszatér, köztük például Rick Flag, Harley Quinn és Bumeráng kapitány is tiszteletét teszi az újabb őrült kalandban, de olyan új nehézfiúk is csatlakoznak a csapathoz, mint John Cena Peacemaker szerepében, vagy éppen Idris Elba, aki Bloodsportot fogja életre kelteni. A filmrendező megerősítette, hogy több főszereplője is lesz a filmnek, és az egyik Bloodsport lesz.

The Suicide Squad – Öngyilkos osztag 2021. augusztus 6-án kerül bemutatásra az HBO Maxon és a mozikban.

The Suicide Squad James Gunn
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.