Főoldal Filmek James Cameron szerint az Avatar folytatásainak sikere fogja eldönteni, hogy elkészül-e a negyedik és ötödik film
Filmek

James Cameron szerint az Avatar folytatásainak sikere fogja eldönteni, hogy elkészül-e a negyedik és ötödik film

Még nem biztos, hogy elkészül az Avatar 4-5. része.

347
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Tizenhárom évvel azután, hogy az eredeti kasszát robbantott, James Cameron az Avatar: A víz útja várva várt folytatással visszatér. A tervek szerint a második részt további másik három folytatás követi majd, ebből a harmadik részt már teljesen leforgatták, és a negyedik film első jelenetét is filmre vették logisztikai okokból. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy elkészülnek a befejező részek.

A Total Film magazinnak a rendező nemrég úgy fogalmazott, hogy közel sem biztos, hogy látjuk majd a negyedik és ötödik filmet, mivel minden attól függ, hogy teljesít majd A víz útja és a harmadik rész a mozikban.

A piac eldöntheti, hogy három hónap múlva fejezzük be, de vagy úgy is alakulhat, hogy félig kész vagyunk, “Oké, fejezzük be a történetet a harmadik filmben, és ne folytassuk a végtelenségig”, ha egyszerűen nem nyereséges.

James Cameron

Az első Avatar 2009-es bemutatása óta a valaha volt legnagyobb kasszasiker hírében áll, bár egy rövid időre (a Bosszúállók) letaszították a trón első fokáról. A filmet felújított változatban idén ősszel újra bemutatták a mozikban, és több mint 15 millió dollárt hozott csak az Egyesült Államokban és több mint 40 millió dollárt zsebelt be világszerte, amivel a film globális bevétele több mint 2,9 milliárd dollárra nőtt.

“Ma már más világban élünk, mint akkor, amikor ezt a történetet írtam” – magyarázta Cameron. “A világjárvány és a streaming nagy ütést vitt be a moziknak. Vagy fordítva, talán emlékeztetjük az embereket arra, hogy miről szól a moziba járás. Ez a film mindenképpen ezt teszi. A kérdés az, hogy most hány embert érdekel?”.

Cameron feltűnően homályosan beszél az Avatar jövőjéről a harmadik film után. Jelen állás szerint az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a mozikba, a harmadik filmet pedig a tervek szerint 2024 decemberében fogják bemutatni. A második és a harmadik filmet párhuzamosan forgatta Cameron, és már a negyediken dolgozik.

“Van néhány dolog, amit kivettem [A víz útjából], és amit be akarok építeni a harmadik filmbe” – mondta Cameron. “Ezek borzasztóan drága filmek. A világjárvány előtt eléggé drága mulatság volt egy ilyen drága filmet elkészíteni. Jelenleg csak várnunk kell, hogy mi történik. Azt viszont tudom, hogy három órányi őrült kalanddal térünk vissza”.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...