Főoldal Filmek James Cameron részleteket árult el a kukázott Avatar-folytatás forgatókönyvéből
Filmek

James Cameron részleteket árult el a kukázott Avatar-folytatás forgatókönyvéből

Nulla gravitációban harcoltak volna a na'vik és a gyarmatosító emberi katonák.

331
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron korábban már elárulta, hogy egy teljes forgatókönyvet dobott ki az ablakon, de konkrét részleteket nem mesélt belőle. A kanadai és a háromszoros Oscar-díjas filmrendező nevéhez igazi kasszasikerek fűződnek, mint például a Terminátor – Az ítélet napja, az A bolygó neve: Halál és a Titanic. Cameron 2009-ben írta és rendezte az Avatar című, teljesen eredeti filmet, amely Pandora buja bolygójáról szól, amit az őslakos na’vi törzs lakik, és amelynek szülőbolygójára az emberi gyarmatosítók veszélyt jelentenek, akik azért érkeznek a holdra, hogy kitermeljék az értékes unobtánium ásványt.

Az Avatar – főként úttörő vizuális effektusainak köszönhetően – minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett, és ezt a címet még ma is tartja. A hihetetlen sikernek köszönhetően Cameron több folytatást tervezett, és ezek közül az első, az Avatar: A víz útja a jövő hónapban kerül a mozikba. Az első és második rész között 13 év telt el, ami részben annak volt köszönhető, hogy Cameron és csapata új technológiákat fejlesztett ki a víz alatti jelenetek forgatására. A fejlesztési fázisban Cameron egy teljesen kész forgatókönyvet is kukázott, amit csaknem egy teljes éven keresztül írt.

A Total Filmnek adott interjújában Cameron részleteket árult el az elvetett forgatókönyvéről, amely az Avatar: The High Ground címet kapta. Cameron és írócsapata – név szerint Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman és Shane Salerno – egy 130 oldalas forgatókönyvet fejezett be, de úgy döntöttek, hogy elvetik, mivel nem volt elég jó. Az ötleteket azonban az Avatar folytatásaiba és egy képregénysorozatba is beépítették.

Kitaláltuk, hogyan strukturáljuk át azokat az elemeket, amelyeket az első két folytatásba be kellett illesztenünk. Van benne néhány nagyszerű dolog. Úgy értem, ott vannak a na’vik, akik íjakkal és nyilakkal harcolnak a nulla gravitációban. Úgy voltam vele, hogy ezt a filmet látni akarom. De nem ütött meg az általános történetet és tematikus célt, amit elképzeltem, ezért a Dark Horse képregényt csinált belőle. Ezt a köztes csatát láthatjátok majd, ami az első és a második film között zajlott.

James Cameron

Bár az Avatar: The High Ground forgatókönyvét elvetették, az ötleteket nem dobták ki az ablakon. Ahogy Cameron fentebb már említette, a legjobb ötletek és elemek közül néhányat az Avatar: A víz útja című filmben felhasználtak, illetve a történetet egy képregénysorozattá is átdolgozták. Az Avatar: The High Ground címet Cameron eredeti forgatókönyve után kapta, a képregénysorozat pedig az első két film között zajló csatát mutatja be, amikor az emberek visszatérnek Pandorára egy nehézfegyverzetű űrhajókból álló armadával, Jake-nek és Neytirinek pedig nem csak a Na’Vi családjuk, hanem a szülőbolygójuk sorsáért is harcolnia kell.

A december 6-án megjelenő három számból álló képregénysorozat az Avatar: A víz útja közvetlen előzménysorozatát fogja bemutatni, és áthidalja az első és a második rész közötti tízéves szakadékot, mielőtt a folytatás december 15-én a mozikba kerül. Az Avatar: High Ground néhány ötletét az Avatar 3-ban is felhasználták, ami valószínűleg az Avatar: The Seed Bearer címet kapja.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...