Főoldal Filmek James Cameron elárulta, miért lesz több mint 3 órás az Avatar: A víz útja
Filmek

James Cameron elárulta, miért lesz több mint 3 órás az Avatar: A víz útja

Az Avatar 2. nem egy családi mesefilm lesz, több annál.

341
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron félkész munkát nem ad ki a kezéből, és ez alól az Avatar: A víz útja sem lesz kivétel. A 3 óra 10 perces játékidejével a várva várt az egyik leghosszabb blockbuster az elmúlt hónapokból, legutóbb a Bosszúállók: Végjáték volt hasonló hosszúságú, de még azon is túltesz az Avatar második része. A rendező most megosztotta, miért volt szükség erre, hogy ilyen hosszú legyen a film.

A rendező múltjában kutakodva kiderül, hogy Cameron mindig is a hosszú filmek híve volt, nem szerette elnagyolni a történeteket, szeret minden kibontani a filmekben. És alighanem erre nagy szükség is lesz a folytatásban, mivel számos új szereplővel bővül a történet, időben is sok év eltelt az első részhez képest, magyarul mindent gondosan megterveztek.

“A cél az, hogy egy rendkívül meggyőző történetet meséljünk el érzelmi alapon” – mondta Cameron a Total Filmnek egy nemrég adott interjúban. “Azt mondanám, hogy az új filmben nagyobb hangsúlyt kapnak a karakterek, a történet, a kapcsolatok és az érzelmek. Az első filmben nem töltöttünk annyi időt a kapcsolatokkal és az érzelmekkel, mint a másodikban, és ez egy hosszabb filmet eredményez, mert több karaktert kell bemutatni, és nagyobb történetet is kell bemutatni.”

Az Avatar: A víz útját szokás egy családi történetként is felvezetni, de Cameron arról is biztosította a rajongókat, hogy a sci-fijét nem a Disney filmesítette meg, vagyis nem egy tündérmesébe illő történetet mesélnek el a folytatásban, minden az ő agyszüleményéből született.

Az emberek azt mondják: ‘Ó, Istenem, egy családi történet a Disney-től? Pont ezt akartuk…’. Ez nem egy ilyen családi történet. Ez annyira családi történet, mint amilyen a családi történet a Sopranos.

James Cameron

Az interjú mellé a magazin közzétett három új képet is a filmből. A képeken az RDA tengerészgyalogosait láthatjuk, akiket ezúttal na’vi-testtel ruháznak fel, hogy erősebbek és hajlékonyabbak legyenek a harcban. Az első rész főgonosza is ilyen testben tér vissza, a fotókon pedig gyakorlatilag az ő különleges osztagát láthatjuk. A karakter visszatéréséről annyit tudunk, hogy az elesett katonák emlékeit átültették ezekbe az idegen testekbe.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja kalandjára december 15-én csobbanhatunk be.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...