Főoldal Filmek Izgalmas pletyka jelent meg a Bosszúállók: Titkos háború lehetséges rendezőjéről
Filmek

Izgalmas pletyka jelent meg a Bosszúállók: Titkos háború lehetséges rendezőjéről

A Marvel Studios egyik kedvenc rendezőjére bízhatják a Titkos háborút.

398
Marvel Studios Titkos háború Kang-dinasztia
Forrás: SDCC

A Marvel Studios még nem jelentette be, hogy ki rendezi majd az MCU 6. fázisának utolsó filmjét, de a D23 Expo hétvégéje után egy rendkívül érdekes pletyka ütötte fel a fejét a világhálón, ugyanis a hírek szerint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! rendezője, Ryan Coogler tárgyalásokat folytat a Bosszúállók: Titkos háború rendezéséről.

2025 nagyon izgalmas évnek ígérkezik az MCU-rajongók számára, hiszen néhány hónapon belül két nagy filmet is láthatunk, év elején debütál a Bosszúállók: Kang-dinasztia, majd novemberben a Bosszúállók: Titkos háború. Nem sokkal azután, hogy mindkét filmet bejelentették az idei San Diego-i Comic-Conon, megtudtuk, hogy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája rendezője, Destin Daniel Cretton fogja vezetni a Kang-dinasztia című filmet. Az azonban, hogy ki fogja irányítani a Titkos háborút, továbbra is a levegőben lóg.

Annak ellenére, hogy a Russo testvérek álomprojektjéről van szó, nem túl valószínű, hogy visszatérnek, mivel túlságosan elfoglaltak a saját projektjeikkel az AGBO-nál. A The Multiverzum Saga befejezése bármelyik rendezőnek kemény falat lesz, a Marvel Studios eddigi legnagyobb projektjéről beszélünk. A The Weekly Planet Podcast legutóbbi adásában azonban találtak egy jelöltek erre a feladatra.

A podcast csapata többnyire megbízható forrásnak bizonyult az elmúlt időben, és ők úgy tudják, hogy Ryan Coogler rendező tárgyalásban van a stúdióval a projekt irányításáról. Fontos megjegyezni, hogy egyelőre semmi sincs megerősítve, de ezzel a bejelentéssel bármikor kibékülnénk. Coogler a Marvel Studios egyik kedvenc rendezője lett, mert amellett, hogy leforgatta a Fekete Párduc folytatását, executive producerként is dolgozik a Disey+ Vasszív sorozatán, valamint egy Vakandában játszódó tévésorozatot is fejleszt a Disney+ számára.

A kisebb projektek után egy Bosszúállók-film logikus lépésnek tűnik, és sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy Cooglert bízzuk meg ezzel a filmmel, mint hogy egy ilyen fontos projektet egy olyan rendező kezébe adjunk, aki most debütál az MCU-ban. A Titkos háború szó szerint egy hatalmas kalandnak ígérkezik. A képregényekben a Marvel-univerzum és az Ultimate Univerzum egy invázió közepén áll, és bár mindkét világ hősei összegyűlnek, hogy megpróbálják megmenteni a valóságukat (és ehhez extrém intézkedésekre is képesek), végül semmit sem tehetnek. Néhány hősnek sikerül elmenekülnie egy kozmikus “mentőcsónakon”, de az univerzum központjában Doctor Doom ellopja a Beyonders erejét, hogy a saját képére formálja újra a valóságot. Ezzel egy új világ születik.

A Marvel-univerzumnak nincs olyan párja, amely olyan sokat jelentene a rajongóknak, mint az Ultimate Universe, de a Föld-838 vagy egy másik alternatív világ átveheti a helyét. Az MCU elpusztítása szívszorító lenne a rajongóknak, és erős jele annak, hogy a Marvel Studios mennyire komolyan veszi ennek a történetszálnak az adaptálását.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események