Főoldal Előzetesek Itt az Avatar: A víz útja második szinkronizált előzetese
Előzetesek

Itt az Avatar: A víz útja második szinkronizált előzetese

Már magyarul is megnézhetjük az Avatar: A víz útja második nagy előzetesét.

353

A várakozásnak mindjárt vége. 13 év késés, új technológiák kifejlesztése és négy beígért folytatás után december közepén végre újra életre kel Pandora mesés világa. Bő másfél hónappal a bemutató előtt éppen itt volt már az ideje, hogy valami újat mutassanak a várva várt folytatásból. November elején mutatták be a második előzetest, ami most magyar szinkront kapott.

Annak idején az első rész sorra döntötte a rekordot, s ebből máig tartja a legtöbb bevételt termelt film rekordját a kasszáknál, de másban is emlékezetes volt. Soha előtte nem készült ilyen látványos film 3D-technológiával, mint az Avatar. Gyakorlatilag életre kelt a film, és ezt most még magasabb szintre szeretnék emelni, de ezúttal még ambiciózusabb kalandban lesz részünk, hiszen egy víz alatti világba kalauzol el minket, ami kihívás elé állította a készítőket a víztartályokban való forgatás során.

Az Avatar: A víz útja 2022. december 15-én jön ki, és több mint egy évtizeddel a 2009-es eredeti film eseményei után játszódik. A hivatalos leírás szerint az új film “a Sully család (Jake, Neytiri és a gyerekeik) történetét meséli tovább, a bajokat, amelyek követik őket, a mindent, amit megtesznek egymás biztonságáért, a csatákat, amelyeket az életben maradásért vívnak, és a tragédiákat, amelyeket elviselnek”. Az előzetesből arra is kaptunk magyarázatot, hogy miért ezt az alcímet kapta a film, hiszen “a víz útja mindent összeköt, születésed előtt és halálod után”.

https://youtu.be/Os5-0tpiTZA

Az Avatar a 22. században játszódik, 2154 körül, amikor a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Emiatt az emberek gyarmatosítják Pandorát, egy gázóriás bolygó holdját, hogy bányásszák az Unobtainiumot, egy értékes ásványt. A kitermelés és a kolóniák terjeszkedése veszélyezteti a na’vikat, a holdon őshonos humanoid lények törzsét. Egy tengerészgyalogos avatarján keresztül beépül a na’vik törzsébe, s így próbálja rávenni őket, hogy hagyják el otthonaikat, különben a katonák lemészárolják őket. Időközben azonban kiismeri a lényeket, s beleszeret a törzs egyik tagjába.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Kiderült, mikortól streamelhető az Avatar: A víz útja a Disney+-on és a megújult HBO Maxen

Néhány hét, és két nagy streamingszolgáltató kínálatában is elérhető lesz az Avatar:...

Avatar: A víz útja
FilmekBREAKING

Kiderült, hogy az Avatar: A víz útja mikor fog megjelenni digitális formátumban

Már csak néhány hét, és otthon a tévé képernyőjén is nézhető lesz...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar: A víz útja VFX csapata elárulta, hogy mindössze két jelenet volt, amit CGI nélkül rögzítettek

A VFX-művészek elárulták, melyik két jelenetnél nem használtak számítógépes effekteket.