Főoldal Filmek Ismét veszélyben a Penge bemutatója, ezúttal az írói sztrájk miatt csúszhat a forgatás
Filmek

Ismét veszélyben a Penge bemutatója, ezúttal az írói sztrájk miatt csúszhat a forgatás

Már megint bajban a Penge, ezúttal az írói sztrájk miatt késhet a film bemutatója.

492
Penge
Forrás: SDCC

Megvan az írói sztrájk első nagy filmes áldozata, és ez egy olyan film, amelyet már korábban is szüneteltettek. A The Hollywood Reporter jelentette először, hogy a Mahershala Ali főszereplésével készülő Penge legújabb feldolgozásának előzetes munkálatait le kellett állítani, amit később az amerikai IGN-nek is megerősítette egy bennfentes.

Alig egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a True Detective alkotója, Nic Pizzolatto csatlakozott az írói szobához, hogy néhány héttel a produkció forgatása előtt finomítsák a szkriptet. Pizzolatto és Ali egyébként nem először dolgoznak együtt majd, korábban a nagysikerű tévésorozaton is együtt munkálkodtak. Eddig minden jól alakult, azonban a múlt kedden bejelentett írói sztrájk közbeszólt, és a Marvel Studios újabb késéssel szembesül. Egy bennfentes úgy fogalmazott, hogy “egyszerűen kifutott az időből”.

A film jelenleg 2024. szeptember 6-ai megjelenési dátummal szerepel a Disney naptárában, bár attól függően, hogy meddig tart a sztrájk, ez valószínűleg változhat. Korábban május végére tervezték a forgatást, amit akár még tartani is tudnak, attól függ minden, hogy a forgatókönyv mennyire szorul rá a finomításra.

Penge eljövetelét évek óta várják a rajongók, és sajnos az elmúlt években több alkalommal is megnehezítették a fényben járó vámpír bemutatkozását a Marvel Moziverzumban. Kevin Feige 2019-ben a San Diego-i Comic-Conon jelentette be a projektet, és először még 2022 szeptemberében tervezték bemutatni. Az első nagy csapást akkor szenvedte el a produkció, amikor az eredeti rendező, Bassam Tariq kreatív nézeteltérések miatt lelépett, ez pedig láncreakciót indított be, egymást követően többször is el kellett tolni a premier dátumát ezután.

A Lovecraft Country rendezője, Yann Demange vette át a rendezői teendőket Tariq távozása után, a forgatókönyvet pedig Michael Starrbury írta (ez alapján dolgozik Pizzolatto). Mivel az írósztrájk még mindig tart, más a Marvel Studios más filmjei is érintettek lehetnek. A Deadpool 3. lett volna az MCU következő filmje, amely gyártási fázisba lép.

Bár a filmek forgatása az írói sztrájk alatt is folytatódnak (a televíziós sorozatok, mint például A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi és a Sárkányok háza különböző módon kezelték a kialakult helyzetet), a forgatókönyveken végzett munkát nem lehet befejezni. Ráadásul amennyiben a forgatókönyvek már elkészültek a forgatásra, akkor is okozhat bonyodalmakat, ha változtatásokra van szükség, és valószínűleg ez áll fenn most a Pengénél is.

Penge
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Fantasztikus Négyes
Filmek

A Fantasztikus Négyes Lényét alakító színészt arról kérdezték: Hogyan készül a szerepre?

Ebon Moss-Bachrach nem akármilyen technikával készül A Fantasztikus Négyes szerepére.

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...