x
Filmek

Ismerd meg Thanos gyerekeit, a Fekete Rend tagjait

A Marvel és DC Univerzummal közösen most bemutatjuk nektek, hogy kik képviselik Thanos gyerekeit, a Fekete Rendet.

Ismerd meg Thanos gyerekeit, a Fekete Rend tagjait
  • Publishednovember 29, 2017

A Marvel és DC Univerzummal közösen most bemutatjuk nektek, hogy kik képviselik Thanos gyerekeit, a Fekete Rendet.

Tavasszal már lehetett pletykákat olvasni, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúban feltűnnek Thanos csatlósai is, a Fekete Rend négy képviselője – eredetileg öten vannak, de a film csak négyüket mutatja be -, név szerint Corvus Glaive, Proxima Midnight, Ebony Maw és Black Dwarf, illetve az ötödik tag, akit Supergaint-nek hívnak a képregényekben. Persze akkor még nem lehetett biztosra tudni, hogy valóban szerepet kapnak, de jött a Disney D23 Expo kiállítása, ahol már Thanos oldalán láthattuk őket. Ezzel biztossá vált, hogy Thanos mindent bevett a Bosszúállók ellen.

Corvus Glaive, Proxima Midnight, Thanos, Ebony Maw, Black Dwarf

Corvus Glaive

A Fekete Rend első tagja, akit sokan Thanos jobbkezének tartanak. Corvus miután elárulta otthonát, hűséget fogadott az Őrült Titánnak. Thanos kedvence a Fekete Rendben. Corvus ereje és sebessége halhatatlanná tette őt, amit a hírhedt pengéjéből nyert. Miközben kereste a Végtelen Köveket, támadást indított az X-Menek ellen és még Farkast is egy csapással kiütötte pengéjével. Az Infinity képregény végén bár úgy tűnt, hogy Hyperion végzett vele, de Corvus a pengéje erejével képes volt visszatérni. Corvus és az ő felesége, Proxima Midnight csatlakoztak a Cabal nevezetű gazfickók csapatához, később egykori mestere, Thanos végzett vele.

Proxima Midnight


A Fekete Rend egyik legkülönlegesebb és legképzettebb tagja, aki Thanos parancsnoksága alatt jelent meg a képregényekben. A Rend harcosának egy különös tárgya van, egy dárda, amit egy szupernovából és egy fekete lyukból kovácsolták. A dárda nem téveszt célt és percek alatt képes végezni bárkivel.

Hickman karaktere a New Avengers #8 számban mutatkozott be, mikor rátalált a wakandai sereg által legyőzött Namor tenger alatti királyságára. Namor térdre kényszerítette őt, azonban információért cserében Proxima megmentette Atlantisz maradványát. Később börtönbe került, de megszökött, és csatlakozott a Cabal nevű csapathoz, és azóta is Thanos hűséges szolgálója.

Ebony Maw

A Rend legtitokzatosabb alakja. Bár úgy tűnhet, hogy Ebony Mawnak nincs különleges képessége, tulajdonsága, de ez nem igaz. Ő egy géniusz. Képes babrálni ellenfele elméjével, ami elől még Doctor Strange menekülhet. Erre példát a képregényekben is láttunk, mikor meggyőzte a Supreme mágust arról, hogy idézze meg a gonosz Shuma-Gorath szörnyet. Miután Maw megtalálta Thanos fiát, Thane-t, segített neki, hogyan is tudja kontrollálni emberfeletti erejét. Ők ketten nagy duót alkottak, de végül Maw börtönbe került, ám nem tartott sokáig ottléte, erejével hamar kiszabadult, és azóta az Őrült Titán seregét erősíti.

Black Dwarf


Van, aki a karaktert Cull Obsidiannak hívja, de eredeti neve a Black Dwarf – nem mellékesen Corvus Glaive testvére. Ő egy igazi erőgép, a Fekete Rend legerősebb tagja, legalábbis fizikailag. Ereje hihetetlen. testét pedig áthatolhatatlan bőr fedi, és e két tulajdonság tette őt Thanos seregének egyik legkegyetlenebb tagjává. Bár később Ronan bebizonyította, hogy mégsem sebezhetetlen, és a végzetes döfést az Univerzális Fegyverrel, a Kree kalapáccsal vitte be.
Black Dwarf legnagyobb harcát Fekete Párduccal és a wakandai sereggel vívta, mely vereség után Thanos száműzte őt a Fekete Rendből. Később Dwarf megkapta a Peak űrállomás parancsnokságát, miután ádáz csatában legyőzte a Bosszúállókat és ők idegen szövetségeseit.

Supergaint

A Fekete Rend ötödik tagját nem mutatták be a D23 Expon, bár el tudjuk képzelni, hogy szándékosan nem, és csak a filmben látjuk Supergiant-ot. A képregénykarakter múltja ismeretlen, de ő volt a Rend vezetője, telepatikus képességgel bír és intelligenciája sordöntő volt sok csatában. Szinte bármilyen élőlény elméjébe képes volt beférkőzni, ellopni a titkokat és mentálisan felemészteni ellenfelét.
A Földre érkezése után megszerezte több X-Men képességét, és fegyverként használt a Marvel hősöket. Végül Maximus the Mad, Black Bolt testvére bombája végzett vele, miután Lockjaw – az Inhumas sorozatban megismert teleportálós kutya – száműzte őt a Földről egy távoli bolygóra.

Tegnap este a Marvel Studios megerősítette, hogy mai napon érkezik a Bosszúállók: Végtelen háború előzetese, amit a Good Morning America című reggeli műsorban fognak bemutatni – ahogy fogalmaztak, világpremier. Pontos időpontot nem közöltek, de magyar idő szerint valamikor délután 17 óra magasságában érkezik a trailer.

A Bosszúállók: Végtelen háború magyar bemutatója 2018. április 26-án lesz.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.