Főoldal Filmek Ilyen volt a 2023-as Budapest Comic Con
Filmek

Ilyen volt a 2023-as Budapest Comic Con

Kinn voltunk a 2023-as Budapest Comic Conon.

628
ws 1686577488299 230612 081219 scaled

Az elmúlt hétvégén megrendezték a második Budapest Comic Cont, mely a tavalyi rendezvénnyel ellentétben ezúttal nem a Hungexpon, hanem a BOK csarnokban fogadta a képregények, filmek és videójátékok szerelmeseit. A kétnapos buli szombati napján mi is részt vettünk, ilyennek láttuk az idei rendezvényt.

Az idei Comic Con egyik legjobb újítása a tematikus zónák kialakítása volt, hiszen így a közönség gyorsan és könnyedén megtalálhatta azt a témát, ami őt leginkább érdekli. Személy szerint (nyilvánvalóan) a Star Wars-zóna nyerte el leginkább a tetszésemet, ahol ezúttal is megtalálhattuk a hazai rajongói közösség színe-javát, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségén át a Lázadó Légióig, de tiszteletét tette egyebek között a Saberforce csapata is fantasztikus fénykardjaikkal.

ws 1686577488313 230612 081201

A MARVEL világa sem maradt reprezentálatlanul. Ebben a témában a legelképesztőbb látványt Huszár Tibor fantasztikus Vasember páncéljai tudták felmutatni.

A show egyik legnépszerűbb része idén is a Cinema City zónája volt, ahol óránként kvízekben mérettethették meg magukat a bátor jelentkezők, a nyertesek pedig filmes relikviákkal lettek gazdagabbak. Visszatért ezen felül a popcorn dobálós játék is, ami főleg a gyerekek körében aratott osztatlan sikert. A kvízes műfajba idén ugyanakkor beszállt a TDK is, az egyik kvízen sikerült is elcsípnem az első helyet, így strandpapucsot, frizbit, power bankot és miegymást nyertem.

Természetesen a helyszínre látogatóknak attól sem kellett tartaniuk, hogy összegyűjtött pénzecskéjük társaságában távozzanak a rendezvényről, ugyanis rengeteg árus kínálta portékáját mindenféle témákban, legyen szó figurákról, ruházatról, illetve természetesen képregényekről. Megtalálható volt a helyszínen a legtöbb releváns kiadó, például a Kingpin, de a számomra leginkább a képregénybörzékről ismert antikvár képregényárusok is tiszteletüket tették. Be is húztam egy jó kis kétfüzetes Grievous-sztorit, még a Semic Interprintes időkből.

Egy Comic Con elnevezésű rendezvény elengedhetetlen eleme, hogy külföldi sztárokkal is lehetőség nyíljon élőben találkozni. Az idei rendezvényen Arnas Fedaravicius (The Last Kingdom – Az utolsó királyság), Clayton Royal Johnson (Stranger Things), Jessica Henwick (Tőrbe ejtve: Az üveghagyma, Star Wars: Az ébredő Erő), Natalia Tena (Harry Potter, A mandalóri) és Tom Wlaschiha (Trónok harca) tették tiszteletüket.

Natalia Tenától lehetőségünk nyílt kérdezni is, így afelől érdeklődtünk, hogy milyen a Volume nevű technológiával dolgozni, melyet elsőként igazán A mandalóriban alkalmaztak. Elárulta, szinte varázslatnak érződik, és elképesztően nagy segítség, hiszen nem kell odaképzelni a helyszínt és a díszletet. Azt kívánja, bárcsak mindent ezzel csinálnának a jövőben.

ws natalia tena 230612 081234

Az egyedüli negatívum, amit igazán fel lehet hozni az idei rendezvénnyel szemben az talán a helyszín. Tavaly ugyan a PlayIT-tel együtt került megrendezésre a Comic Con, és a Hungexpót még így sem sikerült területileg teljes mértékben kihasználni, viszont szerintem ez előnyére vált. Az idei rendezvény néhol talán kicsit zsúfoltnak hatott, és a szellőzés sem volt az esetek többségében megfelelő, különösen a bal oldali teremben. Ez csak egy elhanyagolhatónak nevezhető kényelmetlenség, ami számos rendezvényen azért előfordul, viszont a tavalyi helyszínt ilyen szempontból személy szerint előnyösebbnek éreztem. Minden más tekintetben viszont abszolút pozitív élmény volt a második Budapest Comic Con.

Szerző
Kelemen Richárd

Star Wars történetek, összefoglalók, toplisták, valamint könyv és képregénybemutatók heti rendszerességgel!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws 441430119 954613939788497 7271882214465378886 n 240520 050958
Másvilág

Ilyen volt a 2024-es Budapest Comic Con!

Idén a Hungexpón tért vissza a nagyszabású rendezvény.

Budapest Comic Con
Másvilág

Sztárparádéval vár a Budapest Comic Con

Csak néhány nap, és kezdődik a Budapest Comic Con. Megvan már a...