Főoldal Játékok Így szabadíthatsz fel helyet az iPhone-odon
Játékok

Így szabadíthatsz fel helyet az iPhone-odon

Állandóan csak a helyet keresed az iPhone-on, nem tudod, hogy mi foglal annyit, és hogy szabaduljunk meg a felesleges adatoktól? Mutatjuk!

732

Állandóan csak a helyet keresed az iPhone-on, nem tudod, hogy mi foglal annyit, és hogy szabaduljunk meg a felesleges adatoktól? Mutatjuk!

Egy iPhone sohasem volt olcsó mulatság, így az ember könnyedén otthagyhatott több százezer forintot is egy ilyen készülék vásárlása során. Sokan ezért azzal próbáltak meg spórolni, hogy kisebb kapacitású modellt választottak. Bár elsőre jó ötletnek tűnhetett, rövid idő után szinte mindenkinél világossá vált: tárhelyből sosem elég. Ha neked mégis elfogyott, most mutatunk néhány ötletet, ami segíthet, hogy újra ki tudd használni a telefonod összes funkcióját:

1. Töröld le a felesleges alkalmazásokat

Bizonyára veled is előfordult már, hogy egy ajánlás hatására letöltöttél egy programot, aztán “csak úgy ottmaradt”. Nos, ezzel az a legnagyobb probléma, hogy igen alattomos módon tudja eltüntetni a szabad tárhelyet, így alig néhány ikon és máris azon kapod magad, hogy bizony nem tudsz fotózni, vagy nincs mód a kedvenc zenéd letöltésére. Épp ezért alaposan gondold át, mire van szükséged, amiket pedig nem használsz, mihamarabb töröld le.

2. Nézd meg, mi foglal sok helyet

A felesleges alkalmazások mellett fontos, hogy képbe kerülj: mi és hogyan emészti fel a szabad helyet a mobilodon. Erre a legjobb módszer, ha belépsz a Beállításokba, majd ott az Általános menüponton belül az iPhone tárhely opcióra böksz. A készüléked itt megjeleníti, hogy mennyi hely maradt még, illetve kiírja, hogy mik foglalják el a legtöbbet.

3. Hagyd, hogy segítsen a telefonod

Az új iOS-ben, a fentebb említett iPhone tárhely opción belül lehetőséged van a nem használt alkalmazások törlésére is, ilyenkor a rendszer csak a beállításokat tartja meg, magát az alkalmazást törli. Amennyiben szükséged van a programra, egy bökés az App Store-ban és minden visszaáll a megszokott helyzetbe. Érdemes még bekapcsolni a Fényképek optimalizálását is, ilyenkor egy speciális formátumban menti el a fotókat a telefonodra az iPhone. A képek minősége megegyezik a megszokottal, viszont kevesebb helyet foglalnak.

4. Töröld a régi üzeneteket

El nem tudnád képzelni, hogy mennyi helyet foglal feleslegesen a sok, régi üzenet. Szerencsére nem kell egyesével bajlódni velük, elég, ha a Beállítások/Üzenetek menüponton belül az Üzenetek megtartása résznél az Örökre opció helyett a 30 napos, vagy 1 éves időtartamot jelölöd ki.

5. Nem kell mindenből a legjobb

Furcsán hangozhat, pedig különösen igaz, hogy a jó minőség igen sok helyet igényel. Így van ez például a videózásnál, egy Full HD-s, esetleg 4K-s opciót választva ugyanis igen rövid idő alatt megtelhet a telefonon lévő memória, csakúgy, ahogyan egy izgalmas, autóversenyzős játék is elfoglalhat 3-4 GB-ot. Épp ezért javasoljuk, hogy nem maradandónak szánt dolgok videózásakor állíts be alacsonyabb minőséget, ahogy a letöltendő játékoknál sem biztos, hogy a legkomolyabb, “konzol minőségű” címre van szükséged. Mármint lehet, de akkor fogadd el, hogy csak néhány címet élvezhetsz a mobilodon.

Látogass el webshopunkra, ahol most kiemelt kedvezményekkel vásárolhattok Samsung, Huawei és LG androidos okostelefonokat, vagy éppen Apple iPhone-ot.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Walt Disney
Filmek

A következő években az Apple felvásárolhatja a Disney-t

Korábban pletykának tűnt, de egyre nagyobb a realitása, hogy a Disney az...

Játékok

Durvul a helyzet az Epic Games és az Apple között

Az Apple csírájában akarja elfojtani az ellenállást.

Disney Apple
Filmek

Zuhan a tőzsde, ami ajtót nyitott az Apple előtt, hogy felvásárolja a Disney-t

Nem valószínű, hogy sor kerül majd a Disney felvásárlására, de elemzők nem...