Főoldal Filmek Hoppá! Megérkezett a Krokodil Dundee 4. részének első trailere
Filmek

Hoppá! Megérkezett a Krokodil Dundee 4. részének első trailere

Danny McBride alakítja majd Dundee fiát, aki úgy néz ki a túlméretes késen kívül mást nem örökölt apjától.

847

Danny McBride alakítja majd Dundee fiát, aki úgy néz ki a túlméretes késen kívül mást nem örökölt apjától.

Tulajdonképpen mindenféle előzetes felkészítés nélkül megkaptuk a nagysikerű Krokodil Dundee széria legújabb részének bemutatóját, ami a legendás krokodilvadász fiának a történetét dolgozza fel. De még mielőtt megijednénk, hogy hogyan is kapunk igazi folytatást Paul Hogan nélkül a főszerepben, ne tegyük. Hiszen egyrészt a mára már popkulturális jelenséggé avanzsált ausztrál televíziós személyiség is tiszteletét teszi a filmben, másrészt pedig a mostani film inkább csak egy főhajtás lesz a korábbi sikerszéria előtt, mintsem igazi folytatás. A főszereplő, Danny McBride személyéből nyilván következik is, hogy inkább a humoron lesz a hangsúly, mintsem a kőkemény akción, de a szálak azért valamilyen formán mégis összekapcsolódnak.

McBride, aki nagy rajongója az eredeti szériának Dundee fiát fogja alakítani, azzal a nem titkolt céllal, hogy eljuttassa a legismertebb ausztrál nemzeti kincs történetét a fiatalokhoz. A People magazinnak a következőket nyilatkozta:

A Krokodil Dundee egy olyan film, ami kiállta az idők próbáját. Meghatározó élmény volt az életemben és az elmúlt pár évben azon gondolkoztam, hogyan mutathatnám be ezt a fiatal generációknak. Izgatottan jelentem be az új Krokodil Dundee-t a világnak és hamarosan további infókat osztok meg veletek.”

A rövid kedvcsinálóban McBride az ausztrál isten háta mögötti vidék (outback) egyik szikláján áll és az eredeti film legismertebb jelenetét játssza újra („Ez neked kés? Ez egy kés!”) meglehetősen komikus módon, ráadásul ausztrál akcentus nélkül. Hogy hogyan is lehet ez? A szinopszis erre is választ ad:

Krokodil Dundee visszatért. Azaz tulajdonképpen eltűnt az ausztrál pokolban és az egyetlen ember aki képes lehet arra hogy megtalálja, az a nagyszájú, amerikai fia Brian, akinek idáig a létezéséről sem tudott senki. A legenda fiának muszáj lesz megtalálnia az ausztrál gyökereit, ahhoz hogy túlélje a legnagyobb kalandot a kenguruk földjén. Ideje hűnek lenni a családi névhez. Az apjával ellentétben Brian a városban nőtt fel, de ez nem akadályozza meg abban hogy használja apja túlméretezett kését és elinduljon az ausztrál isten háta mögötti vidékre teljesen felkészületlenül.”

A bemutató és a történet alapján leszűrhetjük, hogy Brian nem rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel mint az apja, de McBride szerint a Dundee lét 95%-át egyébként is a krokodilbőr mellény adja, a többi pedig csupán abból áll, hogy elég talpon maradni. Bízzunk benne, hogy egy kellemes kis vígjátékot sikerül alkotni tulajdonképpen a semmiből. A Jumanji példája akár lebeghet is az alkotók előtt, hiszen ott például sikerült csupán a kiinduló helyzetet felhasználva valami szórakoztatót alkotni.

Premier dátumról egyelőre nincs tudomásunk, a film hivatalos címe pedig Dundee: A legenda fia hazatér lesz.

-UPDATE: Az előzetes az ausztrál turisztikai hivatal megrendeléséből készült reklámvideó. Mi is bekajáltuk. Well done, well done aussies!

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halloween
Filmek

Jason Blum a Halloween producere reméli, hogy még 10 folytatást kap a franchise

Jason Blum rendkívül belejött a horrorfilm készítésbe, és minden vágya, hogy 10...

Alien: Covenant
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Alien: Covenant

Ridley Scott visszatért az Alien-franchise gyökereihez, de csak részben, mert a film...

Előzetesek

Alien: Covenant – 360 fokos videóban élhetjük át egy Neomorph születését

Újabb videót tettek közzé az Alien: Covenanthoz, melyben átélheted az új idegen...