Főoldal BREAKING Homokférgek, háború, dráma, minden játszik a Dűne – Második Rész új előzetesében
BREAKINGElőzetesek

Homokférgek, háború, dráma, minden játszik a Dűne – Második Rész új előzetesében

Nagyot szól a Dűne - Második Rész új előzetese, melyben a háborúk mellett a látomások jelentik a legnagyobb veszélyt.

665

A Dűne – Második Rész vadonatúj előzetesében Paul Atreides szövetséget próbál megszilárdítani Chani és a Fremenek között. A feszültség tapintható, miközben Paul látomásokkal küzd, és a történetszálak is egyre veszélyesebb kalandokba sodorják a főszereplőket. A főhőst álmok és látomások kísértik, hogy milyen sors és jövő vár a messiásra.

A Zendaya által alakított Chani gyakorlatilag főszereplővé lépett elő a videóban, ahogy könyörög Atreidesnek, hogy a megpróbáltatások ellenére is őrizze meg emberségét. Austin Butler felismerhetetlen a “pszichopata” Feyd-Rautha szerepében; és több nagyszabású harcjelenetet is látunk a sivatagi csatáról. Látva ezt az előzetest Denis Villeneuve az első rész után teljesen új szintre emeli a történetet.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiírtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Chanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ért véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

Chalamet újra Paul Atreides szerepében látható, míg Rebecca Ferguson visszatér édesanyja, Jessica Atreides szerepében, akik az Atreides pátriárka, Leto Atreides herceg (Oscar Isaac) halála után menekülnek. Josh Brolin Gurney Halleckként csatlakozik hozzájuk, aki Paul tanára és testőre volt gyerekkorában, és aki az Atreides-ház védelmére esküdött fel, míg Zendaya a Fremen törzs tagjaként, Chaniként jelentősen felerősödik, miután az előző filmben csak egy cameo szerepben tűnt fel.

Szintén visszatér Stellan Skarsgård, mint a lepusztult és gonosz Harkonnen báró, valamint Dave Bautista, mint Glossu Rabban, a Harkonnen-ház egyik katonai vezetője. A további szereplők között megtalálható még Javier Bardem mint Stilgar, a Fremenek vezetője, Charlotte Rampling mint Mohiam Bene Gesserit tisztelendő anya, Léa Seydoux mint Lady Margot és Stephen McKinley Henderson mint Thufir Hawat.

Dűne – Második Rész 2024. március 1-jén kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második rész
Filmek

A Max bejelentette, mikortól streamelhető a Dűne: Második rész

Napokon belül elérhető lesz a Dűne: Második rész streamingen.

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...