Főoldal Filmek Hivatalosan is készül az Űrgolyhók második része
Filmek

Hivatalosan is készül az Űrgolyhók második része

Hosszú idő után tényleg elkészül minden idők egyik legismertebb paródiájának folytatása.

470
Spaceballs
Forrás: Amazon

A Variety jelentése szerint az Amazon MGM berendelte az 1987-es Űrgolyhók (Spaceballs) folytatását. A film színészei közül eddig Mel Brooks producerként tér vissza, míg Josh Gadre osztották a főszerepet, aki egyben produceri feladatokat is vállal. Míg Brooks rendezte is egyben az eredetit, ezúttal a széket Josh Greenbaum (Kivert kutyák) nyerte meg. A folytatás forgatókönyvéért Benji Samit és Dan Hernandez, valamint Gad felelnek, ám az irányról vagy a cselekményről még semmilyen hivatalos információt nem erősítettek meg.

Samit és Hernandez leginkább animációs fronton lehetnek ismerősek, ők jegyzik a tavalyi, nagy sikerű Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káoszt, a Pokémon: Pikachu, a detektívet vagy például az Addams Family 2-őt. Kétségtelenül érdekes stílussal bírnak humor terén, s magabiztosan teremtenek helyzetkomikumokat, így nem talány, hogy miért rájuk esett a választás. Kérdés, élőszereplős fronton mennyire tudják majd mindezt érvényesíteni, vagy épp mennyire hagyják őket. Josh Gad sokaknak szintén animációs fronton lehet ismerős, hiszen például ő adja Olaf hangját a Jégvarázs-filmekben, de egyébként elismert humorista és énekes, a Szépség és szörnyeteg élőszereplős adaptációjában Lefou karakterét öltötte magára.

A folytatást már évek óta pedzegette Mel Brooks, melynek a kifejező Spaceballs 2: The Search for More Money (magyarul legegyszerűbben Még több pénz nyomában) alcímet szánta. A közelmúltig azonban nem sokat hallhattunk a folytatás felől, mígnem a napokban Josh Gad megosztotta a forgatókönyv borítóképét. Innentől már csak váratott magára a hivatalos bejelentés.

Az azóta kultikussá vált Űrgolyhókat 1987-ben mutatták be, cselekménye leginkább az eredeti Csillagok háborúja-filmek történetét és karaktereit parodizálta, de számos egyéb film és franchise is a górcsöve alá került, mint A nyolcadik utas: a Halál, a Star Trek, az Indiana Jones vagy A majmok bolygója. Emlékezetes karaktereit Bill Pullman (Lone Starr), John Candy (Morzsa), Mel Brooks (Yoghurt, Skroob), Rick Moranis (Lord Helmet) és Daphne Zuniga (Vespa) keltették életre. A magyar változat máig a magyar szinkronművészet egyik legkreatívabb darabjaként ismert.

A Űrgolyhók 2. hivatalos megjelenési dátumát egyelőre nem tűzték ki.

Spaceballs
Forrás: Literary Hub
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

10 Hozzászólások

Közelgő események