Főoldal Játékok Hivatalos: Jövőre érkezik a brutálisan erős Xbox konzol
Játékok

Hivatalos: Jövőre érkezik a brutálisan erős Xbox konzol

A Microsoft végre felfedte a lapjait, hogy mivel készülnek visszavágni a Sonynak a Neo kapcsán.

753

A Microsoft végre felfedte a lapjait, hogy mivel készülnek visszavágni a Sonynak a Neo kapcsán.

Tavasszal az Xbox részleg fejese, Phil Spancer még viccelődött, hogy felesleges új konzolt kiadni, meg vannak elégedve a jelenlegi generációval. De ezt senki sem akarta elhinni. Már a megjelenéskor lehetett tudni, hogy az Xbox One sokkal gyengébb lett, mint a PlayStation 4. Az évek alatt még inkább kijött, ma már vért izzadnak a fejlesztők, hogy PS4-hez közeli élményt hozzanak ki a XONE-ból.

Az E3-on a Microsoftos expó előtt egy viszonteladó idő előtt leplezte le az Xbox One S konzolt, ami a jelenlegi konzol egy karcsúsított, 4K-ás támogatással megerősített Xbox. Fedél alatt nem történt „nagyobb” módosítás. A jelenleg is kapható Xbox One hardvere került bele, bár az AMD-nek módosítania kellett a GPU-n, hogy 4K-ás videókat lejátsszon a konzol. Érdemi változás a nagysában van, 40%-kal kisebb lett, ami elképesztő méretcsökkenést jelent a One-hoz képest. A színen is változtattak a redmondiak, innentől nem fekete, hanem fehér színben kell keresni a boltok polcain.

A Microsoft végül tényleg az új Xbox pletykákkal zárta a konferenciáját az E3-on. Hivatalosan is elismerték, hogy létezik a Scorpio néven futó projekt, ez a Project Scorpio. A Scorpio-ból még semmit sem mutattak a világnak, jelenleg is tervezés alatt álló eszközről beszélt a cég. A Microsoft megelégelte, hogy mindig második helyen vannak, a Sony újabbat és erősebbet ad a piacnak.  Bizakodhatunk a specifikációt hallva, mert megerősítést nyert, 6 terreflops számítási kapacitású 8 magos processzort kap, 4K és 48 fps játékoknál. Izgatottak vagyunk nagyon, hogy mikor érkezik bizonyíték a teljesítményre. Idén nagyon nem is terveznek több információt kiadni a konzolról, legkorábban a jövő évi E3-on tűnhet fel, ott fogják leleplezni. Várható megjelenése 2017 Karácsony, több húzócímmel is, köztük a Halo 6 és Forza Motorsport 7.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.