San Diego-i Comic-Con

Hivatalos, hogy elmarad az idei San Diego-i Comic-Con, 2021-ben visszatérnek, de még az sem biztos

Most már biztos, hogy 2020-ban nem lesz San Diego-i Comic-Con, azonban Kalifornia állam kormányzója tett észrevételei megkérdőjelezik a 2021-es rendezést is.

Most már biztos, hogy 2020-ban nem lesz San Diego-i Comic-Con, azonban Kalifornia állam kormányzója tett észrevételei megkérdőjelezik a 2021-es rendezést is.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattátok tőlünk, rendszerint ellátogattunk a San Diego-i Comic-Conra, azonban a koronavírus-járvány miatt az ideit már biztosan kihagyjuk, mivel törölték a szervezők. Nemrég érkezett a levél, hogy a rajongók biztonsága érdekében nem fogják megtartani az idei eseményt, és ezzel egy hosszú sorozatot szakítanak meg, hiszen idén már az 51. alkalomra készülnek, de bíznak benne, hogy 2021. július 22-25. között visszatérnek a megszokott helyszínen. Azonban még az is előfordulhat, hogy nemcsak az ideit, de a jövő évit is törlés fenyegeti.

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója tett megjegyzései arra engednek következtetni, hogy a kiállítás jövő évi megrendezése is veszélybe került, s nem elképzelhetetlen, hogy egymást követő két évben is elmarad a világ legnagyobb képregénytalálkozója. Erre hívta fel figyelmünket az Associated Press California riportere, Kathleen Ronayne is, aki a kormányzó néhány gondolatát osztotta meg közösségi oldalán, miszerint az államban egészen addig nem fogják engedélyezni a tömegrendezvényeket, ameddig nem találnak oltóanyagot a koronavírus-járványra. Mostantól számítva ez akár egy évtől másfél évbe is kerülhet, és még ha találnak is hatásos ellenszert, mire széles körben elterjed, az plusz hónapokat vesz igénybe.

Perpillanat a rendezvénynek helyt adó San Diego Convention Centert sürgősségi központként használják, valamint a város hajléktalanjainak biztosítanak férőhelyeket, hogy megállítsák a COVID-19 járvány terjedését a dél-kaliforniai városban. Őszintén szólva nem valószínű, hogy a közeljövőben bármilyen nagyszabású eseményt megtartanak majd a világ bármeny pontján – az augusztus végére tervezett Star Wars Celebration Anaheim, az októberi a New York Comic-Con, a decemberi Comic Con Experience -, mivel túl nagy kockázatot vállalnának, még azután is, hogy egyes országok már elérték a görbe csúcspontját.   

Total
5
Shares
Previous Article
Bosszúállók: Végjáték

KRITIKA: Bosszúállók: Végjáték

Next Article
Kaitlyn Dever

Kaitlyn Dever máris bejelentkezett a The Last of Us-sorozat főszerepére

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!