Főoldal Filmek Hat számjegyű pert zúdítanak Disney nyakába, miután A kis hableány speciális effektjein dolgozó művész megsérült a forgatáson
Filmek

Hat számjegyű pert zúdítanak Disney nyakába, miután A kis hableány speciális effektjein dolgozó művész megsérült a forgatáson

Most az egyik VFX-művész perelte be a Disney-t, amiért a forgatáson a stúdió hanyagsága miatt megsérült.

302
A kis hableány

Míg A kis hableány képes volt legyőzni az online ellenérzéseket Ariel szereposztása körül, amiért egy fekete színésznő játszotta a hableányt, addig az élőszereplős feldolgozásnak most újabb problémával kell szembenéznie, hiszen a stáb egyik tagja hat számjegyű összegű pert indított a Disney ellen.

A Variety arról számol be, hogy a Disney-t 190 000 dollárra (nagyjából 66 811 600 millió forintra) perelték be egy sérülés miatt, amely A kis hableány élőszereplős feldolgozás forgatásán történt. Christine Overs speciális effektművész, aki a tengerparti és havas díszletek készítésére specializálódott, azt állítja, hogy 2020 októberében egy lagúnás jeleneten dolgozott az angliai Pinewood stúdióban, “amikor egy polisztirol lépcsőről a betonpadlóra esett, és eltörte a csuklóját”.

Overs azt állítja, hogy a baleset azért következett be, mert a Disney “nem biztosított megfelelő hozzáférést a díszlethez”. A Disney tulajdonában lévő produkciós cég, a Sandcastle Pictures elismerte a felelősséget, de most vitatja a közel 200 ezer dolláros összeget.

A sérülés miatt műtétre és acélszegek beültetésére volt szükség Overs karjában, aki a hírek szerint a műtétje után annyira megsérültek az idegek a kézfejében, hogy egyedül nemt tudta begombolni a gombokat és a cipzárt felhúzni. Mivel munkája ügyes kézügyességet igényel, a 74 éves nő azzal érvel, hogy a baleset tönkretette karrierjét, és “jelentős mértékű rokkantságot” szenvedett, s így nem tudja folytatni azt, amit eddig csinált.

Korábbi munkái között szerepel a Superman 4. – A sötétség hatalma, a Dűne és az eredeti klasszikus Alien, míg egykor Jim Henson teremtményműhelyének tagja volt.

A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

A kis hableány főszerepében Halle Bailey énekesnő és színésznő, Daveed Diggs Sebastian hangja, Jacob Tremblay Ficánka, Awkwafina Hablaty hangja, Jonah Hauer-King Eric herceg, Art Malik Sir Grimsby, Noma Dumezweni Selina királynő, Javier Bardem Triton király és Melissa McCarthy Ursula szerepében.

A film már elérhető a digitális platformokon, szeptember 19-én pedig 4K Ultra HD, Blu-ray és DVD formátumban is megjelenik.

A kis hableány
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?