Harry Potter: mért van olyan kevés griffendéles Harry évfolyamán

Eljátszottatok már azzal a gondolattal, hogy megfejtésetek, mért vannak kevesebben a griffendélesek az Roxford boszorkányképző iskolában?

Eljátszottatok már azzal a gondolattal, hogy megfejtésetek, mért vannak kevesebben a griffendélesek a Roxford boszorkányképző iskolában?

J.K. Rowlingnak először 2000-ban tették fel azt a kérdést, hogy körül belül hányan tanulnak a világ leghíresebb iskolájában, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. Az írónő válasza akkor 1000 volt. És itt jön a bibi. Ha elkezdünk számolgatni, akkor sehogy sem jön ki a könyvben és a filmben látott tanulók összlétszáma. Jóval kevesebben vannak a Griffendél házban, mint a többiben.

Tudjuk, hogy a Roxfordban 4 ház van (Griffendél, Hugrabug, Hollóhát és Mardekál), minden háznak 7 évfolyama van. Ha elosztjuk az 1000 főt, akkor osztályonként 35 főnek kéne lennie, de Harry évfolyamán csak 18-an vannak. Egy lehetséges választ találtunk erre, amit egy lelkes rajongó osztott meg :

Mindenki arra gondolt, hogy valamiféle hiba, elszámolás, de mi van, ha nem az? Minden évben egy rakás új tanuló érkezik a házakba, kivéve 1998-at, mikor Harry Potter Roxfordba megy. A 98-as évfolyam tanulói egytől-egyig Voldemort uralma alatt születtek. Sokan csatlakoztak a nagy úrhoz, sokan meghaltak a csatában és sokan gyereküket védelmeznék az ilyen világtól… Ebből pedig következik, hogy miért vannak olyan kevesen Harry évfolyamán.

Total
0
Shares
Previous Article

A Vaksötét megkapta első magyar szinkronos előzetesét

Next Article

Hatalmas meglepetéssel készül a Transformers 5, Shia LaBeouf visszatér?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!