Thanos Végtelen Kő

Hány Végtelen Kő létezik a Marvel univerzumban?

A Bosszúállók: Végtelen háborúból megtudtuk, hogy világunkat hat elemi kristály alkotta meg, de mi az igazság a képregényekben?

A Bosszúállók: Végtelen háborúból megtudtuk, hogy világunkat hat elemi kristály alkotta meg, de mi az igazság a képregényekben?

Amióta világ a világ, tudjuk, hogy az univerzum az egyensúly fenntartására törekszik, és nincs ez máshogy a képregények világában sem. A Marvel Moziverzumban mindvégig hat Végtelen Kőről beszéltek a karakterek, a Bosszúállók: Végtelen háborúból pedig megtudtuk, hogy az Ősrobbanáskor keletkeztek és létünk alapelemei ezek a kristályok: a Tér, az Idő, az Elme, az Erő, a Lélek és a Valóság. Aki ezeket a köveket birtokolja, páratlan erőre tesz szert, és képes egy csettintéssel kiirtani a fél univerzumot, ahogy Thanosnak sikerült is ez a filmben. De azt már kevesen tudják, hogy szemben Hollywooddal a képregényekben nem csak hat Végtelen Kő van, annál több.

Mi az a hat Végtelen Kő?

Végtelen Kövek

A Végtelen háború film cselekménye csak részben követi az Infinity Gauntlet című képregénysorozat történetét a filmvásznon, mert számos ponton különbözik az eredeti sztoritól. A képregényekben Thanos, az Őrült Titán összegyűjtötte a hat Végtelen Követ és arra használta a kövek erejét, hogy megfelezze az univerzumot, de nem azért, mert szívén hordta az univerzum sorsát, hanem mert ezzel szeretett volna kedveskedni a Halálnak, hogy így elnyeri szerelme szívét.

Lélek

A kő lehetővé teszi felhasználójának, hogy ellopja, irányítsa, manipulálja és megváltoztassa az élő vagy halott lelkeket, miközben egy átjárót is rejt egy tökéletesebb univerzumba, amit mi Mennyországnak hívunk. A kő képes továbbá ellopni mások erejét és képességeit. A Marvel Moziverzumban először a Végtelen háborúban találkoztunk a kővel, amikor Gamora elvezette Thanost a Vormirra.

Idő (Agamoto szeme)

Az Idő Kővel képesek vagyunk irányítani az időt, lényegében ezzel a kővel már az idő úgy mint fogalom teljesen megszűnik. Uralhatjuk vele a múltat, a jelent és a jövőt. A kristály segítségével utazhatunk a múltba és a jövőbe is; lelassíthatjuk, illetve felgyorsíthatjuk az időt, vagy akár még meg is állíthatjuk; a karaktereket pedig egy időhurok csapdájába zárhatjuk.

Tér (Tesseract)

Loki Végtelen háború

A használónak lehetősége nyílik utazni a térben bárhová, vagy tárgyakat mozgathatunk vele szintén bárhová, miközben átrendezhetjük vele a teret is. Ugyanakkor a tulajdonosa felhasználhatja a kő erejét arra is, hogy teleportálja önmagát vagy másokat egy másik elképzelt helyre távolságtól függetlenül.

Elme (Chitauri jogar)

A mentális és pszionikus erőket erősíti fel a kő, mialatt a kőhordozónak lehetősége nyílik többek között arra is, hogy beférkőzzön mások elméjébe és álmaiba. A kő arra is hatalmat ad, hogy egyidejűleg minden létező tudathoz hozzáférjünk.

Valóság (Aether)

Thanos Végtelen háború

Nem létezik többé valóság és képzelet, a kő birtokosa beteljesítheti azt, amit szeretne, még úgy is, ha az ellentmond a tudomány törvényeinek, vagy olyan dolgot tesz, ami általában lehetetlen a valóságban. A kő erejével bármilyen másik alternatív valóságot létrehozhatunk, és egy másik kővel együtt akár még a valóságot is átírhatjuk.

Hatalom (Orb)

Minden erő és energia felett uralkodhatunk, amely valaha is létezett, és még arra is képesek vagyunk, hogy megnöveljük a többi Végtelen Kő erejét. A kő tulajdonosa bármekkora erőre szert tehet ezzel a kővel, akár emberfeletti erőre vagy teljhatalomra is. Az is lehetővé válik a birtokosának, hogy gyakorlatilag az energia bármilyen formáját képes legyen manipulálni.

Létezik egy hetedik Végtelen Kő is?

A képregényekben valójában több Végtelen Kő van, mint a Marvel Moziverzumban, amiket olykor nem is elemi kristályokként kell elképzelnünk. A képregények olvasói már találkozhattak az Ego Kővel, ami az előbb felsorolt hat Végtelen Kő erejét zárja egyetlen egybe. De a kristályok mellett más hatalmas erők is léteznek, melyek mellett a hat elemi kristály ereje eltörpül. Ilyen a Nemesis nevű isteni entitás, akinek akkora hatalma van, hogy képes elpusztítani a Végtelen Kesztyűt és az eszköz birtokosát, de még a Halált is idesorolhatnánk. Nemesis, a Mindenható belefáradt a létezésbe, ezért erejét szétszórta a hat Végtelen Kőbe, míg a hetedik kő megőrizte Nemesis tudatosságát. A hetedik kő mibenlétével sokat a képregények sem foglalkoznak, nem részletezik a kő erejét, csak annyit írnak le róla, hogy nagyon erős, illetve egy időben Sersi nevű Bosszúálló birtokában volt. Ha az Ego Kő érintkezik a többi Végtelen Kővel, akkor Nemesis újjászületik.

Nos, tehát nem úgy kell feltenni a kérdést, hogy hány Végtelen Kő létezik, hanem mindig azt kell néznünk, hogy melyik univerzumban járunk. Ha a Marvel Moziverzumot vesszük alapul, akkor ott hat Végtelen Kő létezik, és Ego egy élő bolygó, aki nem mellesleg Űrlord apja is, szemben a képregényekkel, ahol Űrlord apja ismeretlen, s Ego egy Végtelen Kő. Arról már nem is beszélve, hogy az általános képregényekben is csak hat Végtelen Kő létezik, az úgynevezett Ultimate Universe-ben létezik egy nyolcadik is, amit csak Rhythm Stone-nak hívnak, és ahol a Végtelen Kesztyű mellett létezik másik kettő is négy-négy Végtelen Kő hellyel a kézfején. Szóval igen, sokrétű a Marvel-képregény világa, de ha az alapoknál szeretnénk maradni, akkor hat Végtelen Kő létezik csak.

Végtelen Kövek

Total
16
Shares
Previous Article

Dapibus Viverra Eleifend Rhoncus Eros Aliquam Vivamus

Next Article
Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan okolható azért, amiért Anakin Skywalker átállt a Sötét Oldalra?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!