x
Close


Közelgő események

Játékok

Gyakorlatilag a Warner teljes videójátékos részlege érintett a Discovery üzletben

Jövőre már a Discovery égisze alatt fog játékokat kiadni a WB Games.

Gyakorlatilag a Warner teljes videójátékos részlege érintett a Discovery üzletben
  • PublishedMay 20, 2021

A tavalyi év során valamikor ilyenkor kezdtek el felerősödni a pletykák, hogy bizony az akkor még AT&T tulajdonában lévő Warner Media és így vele együtt a WB Games új gazdát keres. Sok probléma ütötte fel a fejét és nem is feltétlenül a gamer részlegen, ugyanis mint tudjuk a pandémia bevétel szempontjából talán ezt viselte meg a legkisebb mértékben, sőt több kiadó még egészen sokat tudott is fejlődni.

Jelölt volt a vásárlásra többek között Microsoft, Amazon és a Google is. Gyakorlatilag mindenkit érdekeltek azok a zseniális franchiseok, amelyeket birtokolt a társaság. Végül azonban nem ezek közül került ki a “győztes”, hanem a Discovery vásárolta fel a Warne Media-t teljes egészében. A legfrissebb hírek szerint a WB Games egésze is oda került.

Olyan szinten érdekes ez, hogy kicsit sem a játékos részleg miatt vásárolta fel a Discovery ezt az egész csomagot, hanem egy nagy-nagy streaming platformot szeretne indítani. Felmerülhetne a lehetőség így, hogy bizonyos stúdiókat kiárusítsanak mondjuk a Microsoftnak, azonban ez nem túl valószínű, hiszen amiken ezek a brigádok dolgoznak, azoknak a jogai nagyrészt a Warner-nél vannak.

A legfrissebb pletykák szerint például a Monolith már fejleszti a harmadik részét a Middle Earth sorozatnak, amelyhez például elengedhetetlen a licence. Fontos azonban még azt is megjegyezni, hogy a most készülő játékokat ez a legkisebb mértékben sem érinti, hiszen ez az összeolvadás leghamarabb 2022 közepén történhet meg. 

Written By
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.