Főoldal Játékok Gondolatok a State of Playről
Játékok

Gondolatok a State of Playről

Vegyes érzelmekkel álltunk fel a Sony első ilyen fajta előadása elől, hiszen nem láthattunk semmit a várt játékokból. Azonban így is volt rengeteg érdekesség.

844
sop

Vegyes érzelmekkel álltunk fel a Sony első ilyen fajta előadása elől, hiszen nem láthattunk semmit a várt játékokból. Azonban így is volt rengeteg érdekesség.

A Sony miután kihagyja az E3-at és a PSX-et sem tartotta meg decemberben, az emberek nagyon-nagyon sokat vártak az új “rendezvényüktől” a State of Play-től. Ez egyfajta Stream sorozat, amelyben bemutatja a japán gyártó az elkövetkező nagy játékait PS4-re és PSVR-ra, egy kicsit hasonló a Nintendo Directhez. Ígéretük szerint már az első is nagyot szólt volna, azonban mi egy picit másképp láttuk. A teljes adás visszanézhető itt, körülbelül 20 perc időtartamban.

Iron Man VR

Magyarországon hétfő este 10-től lehetett bekapcsolódni az adásba, akár youtube-on is. A panelokra osztott műsor egy Iron Man PSVR játék bemutatóval kezdődött. Sok ember várt valami hasonlóan erős kezdést a Sonytól, és meg is kapták. A Marvel hős bőrébe bújva igazán izgalmasnak néz ki a kaland, még akkor is ha egyelőre a játékmenetből nem túl sokat láttunk.

MORTAL KOMBAT 11

Az április egyik legnagyobb durranásából (a days gone-on kívül) a Mortal Kombat 11-ből is láthattunk igazán kemény pillanatokat. Az időutazással megbolondított bunyókban a szereplők régi énjei estek az újaknak. Igazán vagány és vicces volt, kétségtelenül a State of Play egyik csúcspontja.

No Man’s Sky VR

Az anno hatalmas várakozásokkal és még annál is nagyobb beégésekkel tarkított játék, a No Man’s Sky végre kap VR módot. A Hello Games rengeteget melózik rajta, hogy a kezdeti csalódásból egy egészen elfogadható produktummá nője ki magát az alkotásuk. A rövid, de tartalmas trailer is ezt támasztotta alá.

Days Gone

A következő hónap másik hatalmas megjelenése a Days Gone lesz. A Bend Studios posztapokaliptikus zombis játéka egészen keményen rágyúrt a történetre, amit a most kiadott trailer is bizonyít. Láthatjuk, hogy lehet okosan is játszani és nem kell mindenképpen állig felfegyverzett őrhelyeket egymagunk megtámadnunk, “igénybe vehetjük” egy horda segítségét is.

Concrete Genie

A Sony egyik legkreatívabb játéka, amely érkezik Playstation-re is. A Concrete Genie csodálatos rajzolós világa idén ősszel kerül a boltok polcaira a tavaszi megjelenés helyett. Egy Ash nevű fiatal fiút alakítunk, akinek a graffiti-i életre kelnek. Ahogy a végén látjuk vigyázni kell mit is fest a falra…

VR SZekció

A műsor legnagyobb részében a virtuális valóság játékairól volt bemutató, hiszen 8 játék is megjelenési dátumot kapott. Lássuk hát ezeket. 

Falcon Age – 2019. április 9.

Table of Tales – 2019. április 16.

Jupiter & Mars – 2019. április 22.

Everybody’s Golf VR – 2019. május 21.

Blood and Truth – 2019. május 28.

Trover Saves the Universe – 2019. május 31.

Mini-Mech Mayhem – 2019. június 18.

Vacation Simulator – 2019. június 18.

OBservation

Szerintünk az előadás másik fénypontja az Observation nevű Sci-Fi Thriller volt. Dr. Emma Fisher kalandja egészen érdekesnek és félelmetesnek néz ki egyszerre. Egy S.A.M nevű mesterséges intelligencia segítségél kell kinyomoznunk mi történt az űrállomás legénységével.

Five Nights At Freddy’s VR

Az este utolsó nagyobb dobása, a Five Nights At Freddy’s virtuális valóságban érkezése volt. A PSVR-ban egészen érdekesen és félelmetese néz ki, a rajongóknak kötelező választás.

Sajnos azonban itt a vége. A várt nagy játékok közül egyikhez sem kaptunk semmit, csupán a Days Gone-hoz. Reméljük a következő State of Play-en végre láthatjuk a Last of Us 2t, a Death Stranding-et vagy a Ghost os Tsushimát újra.

Szerző
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események