Főoldal Játékok [GC 2020] Vágatlan PS5 gameplay felvételen látható a Ratchet & Clank: Rift Apart
Játékok

[GC 2020] Vágatlan PS5 gameplay felvételen látható a Ratchet & Clank: Rift Apart

Mesésen néz ki, még szebben fut.

659
screen shot 2294

A Gamescom nyitónapjának zárásaként robbant be a PlayStation legújabb exkluzívja, a Ratchet & Clank: Rift Apart. Nem először tűnik fel kedvenc Lombaxunk új kalandja, viszont a friss, több mint 7 perces prezentáció által ezúttal jóval többet mutat magából.

Az anyag egy része ismerős lehet azoknak, akik követték a Sony saját bejelentő eseményét az előző hónapban. Az ott látott képsorok akkor csak egy előzetest formáltak, most azonban élesben láthatjuk, miként fut az egyik legjobban várt PS5 exkluzív. Hadd lőjük le a poént: csodásan. Elképesztő a játék látványa és a gameplay intenzitása is, tényleg úgy tűnik, hogy ki fogja használni az új konzol erőforrásait. A fejlesztők továbbra is tartják magukat az ígéretekhez, miszerint egyáltalán nem lesznek töltési idők a játékban, és ha még ez is igaznak bizonyul, valóban le fog esni az állunk.

Az est műsorvezetője persze feltette az Insomniac csapatának a legfontosabb kérdést is: mikor érkezik a Rift Apart? A közönség legnagyobb döbbenetére magabiztosan állították, hogy a PlayStation 5 megjelenésének környékén számíthatunk rá. Ha ilyen formában sikerül ezt a játékot tető alá hozni a next-gen rajtjának idejére, minden elismerésünk a csapaté. Hogy a megjelenés környéke mit takar, az már egy trükkösebb kérdés. Lehet egyenlő azzal, hogy nyitócím lesz, de akár azzal is, hogy 2-3 hónappal a gép kiadását követően (ez tűnik valószínűbbnek). Sajnos egyelőre csak a találgatás marad.

Emellett az is kiderült, hogy a legszorosabban a PS3-ra megjelent Into the Nexus című részhez fog kapcsolódni az új epizód, de a fejlesztők hangsúlyozták, önmagában is élvezhető, szinte különálló kalandról beszélünk. Ha lehet, még jobban várjuk a PS5 megjelenését, már csak a Sony vállát kellene megkocogtatni egy dátum okán.

Szerző
Szarka Roland

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Days Gone
PlayStation

Kiderült, hogy miért nem kaphat folytatást a Days Gone

A Sony sosem rajongott igazán a zombis játékért.

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...