Wide Screen
Image default
Játékok

Fontos információk érkeztek a Kena: Bridge of Spirits kapcsán

NAGYON gyorsan fog indulni.

A Game Informer magazin legújabb számának hála rengeteg új infó futott be a PlayStation 5 bemutató eseményén leleplezett, mesés címről. Akadnak köztük fontosabbak és szimpla érdekességek is, mi inkább az előbbiek közül szemezgettünk számotokra.

A Kena világának megalkotói egzotikus keleti helyszíneket vettek alapul, mint Japán és Bali, azonban a játékban látható helyek nem léteznek a valóságban. Az Unreal Engine 4 által életre keltett környezet nem lesz szabadon bejárható, de kellően tágas helyszíneket járhatunk be a kaland során. A kampány hosszáról azt nyilatkozták a fejlesztők, hogy egy hétvége alatt kényelmesen befejezhető, azonban a fő szálon kívül rengeteg melléktevékenység vár majd ránk. Elmondásuk alapján stílusában leginkább a The Legend of Zelda szellemi örököse a cím, azonban semmiképp ne gondoljunk többre ihletmerítésnél.

Az előzetesben látható, kicsi fekete lények a Rot névre hallgatnak, és ezek a jóindulatú teremtmények Kena segítségére lesznek az egész történet alatt. Az apróságok halhatatlanok, így nem kell félnünk attól, hogy főhősünk mágikus botjával a vesztükbe küldjük őket. Ez a bizonyos bot szolgál majd első számú fegyverünk gyanánt is, a közelharcban és a távolsági támadások során is számíthatunk az eszközt átjáró varázslatra.

Ha hihetünk a frissen befutott információknak, a PS5 hardvere lehetővé teszi, hogy mindösszesen két másodperc alatt töltsön be a játék. Ez azt jelenti, hogy a főmenüben kikeresni és megnyitni az ikont nagyjából több időt fog elvenni, mint az SSD-ről való betöltés. Valljuk be, ez így rendkívül ígéretes, főleg ha a PS5 más címeinél is töredékére csökken majd ez az időintervallum.

A Kena: Bridge of Spirits PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra, valamint PC-re érkezik az idei ünnepi szezon során, utóbbin Epic Games Store exkluzív címként. Nem teljes értékű árcédulával, azaz 60 dollár alatti címkével kerül majd a boltokba, a pontos összegről azonban egyelőre nem tudunk. Az viszont biztos, hogy bátran beszerezhetitek a jelenlegi generációra, a PS4 változat ugyanis ingyenesen frissíthető lesz a next-gen verzióra.

Még több a témában...

Metal Gear játékok, a Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra játékok kerültek besorolásra PC-re

Fonyódi Dávid

Bemutatkozott Gallia a Sid Meier’s Civilization VI – New Frontier Pass részeként

Fonyódi Dávid

Nem kap demót a FIFA 21, de jó okkal döntött így az EA

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat