Főoldal Játékok Fontos információk érkeztek a Kena: Bridge of Spirits kapcsán
Játékok

Fontos információk érkeztek a Kena: Bridge of Spirits kapcsán

NAGYON gyorsan fog indulni.

524

A Game Informer magazin legújabb számának hála rengeteg új infó futott be a PlayStation 5 bemutató eseményén leleplezett, mesés címről. Akadnak köztük fontosabbak és szimpla érdekességek is, mi inkább az előbbiek közül szemezgettünk számotokra.

A Kena világának megalkotói egzotikus keleti helyszíneket vettek alapul, mint Japán és Bali, azonban a játékban látható helyek nem léteznek a valóságban. Az Unreal Engine 4 által életre keltett környezet nem lesz szabadon bejárható, de kellően tágas helyszíneket járhatunk be a kaland során. A kampány hosszáról azt nyilatkozták a fejlesztők, hogy egy hétvége alatt kényelmesen befejezhető, azonban a fő szálon kívül rengeteg melléktevékenység vár majd ránk. Elmondásuk alapján stílusában leginkább a The Legend of Zelda szellemi örököse a cím, azonban semmiképp ne gondoljunk többre ihletmerítésnél.

Az előzetesben látható, kicsi fekete lények a Rot névre hallgatnak, és ezek a jóindulatú teremtmények Kena segítségére lesznek az egész történet alatt. Az apróságok halhatatlanok, így nem kell félnünk attól, hogy főhősünk mágikus botjával a vesztükbe küldjük őket. Ez a bizonyos bot szolgál majd első számú fegyverünk gyanánt is, a közelharcban és a távolsági támadások során is számíthatunk az eszközt átjáró varázslatra.

Ha hihetünk a frissen befutott információknak, a PS5 hardvere lehetővé teszi, hogy mindösszesen két másodperc alatt töltsön be a játék. Ez azt jelenti, hogy a főmenüben kikeresni és megnyitni az ikont nagyjából több időt fog elvenni, mint az SSD-ről való betöltés. Valljuk be, ez így rendkívül ígéretes, főleg ha a PS5 más címeinél is töredékére csökken majd ez az időintervallum.

A Kena: Bridge of Spirits PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra, valamint PC-re érkezik az idei ünnepi szezon során, utóbbin Epic Games Store exkluzív címként. Nem teljes értékű árcédulával, azaz 60 dollár alatti címkével kerül majd a boltokba, a pontos összegről azonban egyelőre nem tudunk. Az viszont biztos, hogy bátran beszerezhetitek a jelenlegi generációra, a PS4 változat ugyanis ingyenesen frissíthető lesz a next-gen verzióra.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 továbbra sem érhető el 177 országban, a fejlesztő próbálja megoldani a helyzetet

Hiába lépett vissza a Sony, a játék továbbra sem játszható a világ...