Főoldal Filmek Folytatást kap az elmúlt évtized egyik legjobb magyar filmje
Filmek

Folytatást kap az elmúlt évtized egyik legjobb magyar filmje

Folytatást kap A vizsga.

694
408

2021-ben mutatják be A játszmát, amiben a kádári titkosszolgálat újabb cselszövését láthatjuk majd. A nagysikerű 2011-es A vizsga főszereplői is mind visszatérnek A játszmára. Ahogy az eredeti film is kicsit a semmiből robbant be, így ez a hír is: a nagyszerű magyar kamara-kém drámának/thrillernek folytatása készül.

A forgatókönyvíró ismét Köbli Norbert, aki az elmúlt évtizedben legtöbbet és legmegbízhatóbban dolgozott magyar filmeken, tévéfilmeken és sorozatokon. Csak pár cím: A berni követ, Félvilág, Szürke senkik, Örök tél, Trezor, Aprómesék, Válótársak, A tanár.

Minden forgatókönyvemet szeretem, de A vizsgát különösen. Tíz év telt el a forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgának, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete.

Köbli Norbert

A főszerepekbe visszatér Hámori Gabriella, Kulka János, Nagy Zsolt és Scherer Péter. A filmben a kádári titkosszolgálat még az előző résznél is veszélyesebb és fordulatosabb hidegháborús kémjátszmába kezd, s az előzményeket ismerve nem fogunk unatkozni.

A kamerák mögött is összeszokott gárda ül: a rendezői székben Fazakas Péter (Árulók, Szabadság különjárat, 200 első randi, Társas játék) váltja Bergendy Pétert, míg a producer Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ), az operatőr Nagy András (Örök tél, Félvilág), a gyártó cég pedig a Film Positive lesz. A produkciót a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883 millió forinttal támogatja. Várhatóan 2021-ben kerül bemutatásra A játszma.

Örültök a hírnek? Vajon kinő ebből egy magyar filmes franchise? Írjátok meg a gondolataitokat a kommentekben!

2429746 b2dc3f9e7742e56735be580f2ca5af1a q
Szerző
Kurdics Zoltán Gábor

Mióta az eszemet tudom mozgóképpel kelek és fekszem. Közösségi média felületünket kezelem és kritikákat írok általában filmekről.

Szólj hozzá!

Közelgő események