x
Filmek

A Fekete Párduc már átlépte a 426 millió dolláros bevételt is

Minden előzetes becslést felülmúlt a Fekete Párduc-film. Ez lehet a Marvel Studios egyik legsikeresebb szuperhősfilmje.

A Fekete Párduc már átlépte a 426 millió dolláros bevételt is
  • Publishedfebruár 20, 2018

Minden előzetes becslést felülmúlt a Fekete Párduc-film. Ez lehet a Marvel Studios egyik legsikeresebb szuperhősfilmje.

A hétvégi rekordok után hétfőre újabb rekordot állított fel a Marvel Studios 2018-as év első képregényfilmje, hiszen a hétfői napon 40,2 millió dollárt zsebelt be a film az Államokban. Még a korábbi rekordot tartó a Star Wars: Az ébredő Erő sem volt képes túlszárnyalni Párducot azon a napon (40,1 millió dollár). Ha az első négy napot vesszük alapul a bemutató után, akkor Az ébredő Erő jelenleg az első helyen áll a maga 288,1 millió dollárjával, de Párducnak így is sikerült elfoglalnia a második helyet 242,964 millió dollárral, így ezzel a harmadik helyre szorította vissza a Star Wars: Az utolsó Jediket (241,566 millió dollár).

A nemzetközi porondon is igen jól nyitott Wakanda királya, aminek köszönhetően a film máris meghaladta a 426,6 millió dolláros bevételt. Elképesztő számok ezek, hiszen a Fekete Párducnak összesen három nap elegendő volt ahhoz, hogy lekörözze Az Igazság Ligáját, és ha azt vesszük, akkor a filmet sok országban még be sem mutatták. A héten kezdik vetíteni Oroszországban, Vietnámban, Trinidadban, Peruban és Venezuelában, és akkor még nem beszéltünk Japánról és Kínáról, míg a felkelő nap országában csak március 1-től, utóbbi országban pedig március 9-től lesz látható T’Challa kalandja.

A Fekete Párducról készült kritikánkat itt olvashatjátok.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.