Fekete Párduc

FEJTÁGÍTÓ: Miért a vibránium a Marvel leghalálosabb fegyvere?

A vibránium Vakanda sikerének kulcsa, de egyben rendkívül veszélyes fegyvert is jelent, ahogy azt láttuk már a filmekben is.

A vibránium Vakanda sikerének kulcsa, de egyben rendkívül veszélyes fegyvert is jelent, ahogy azt láttuk már a filmekben is.

A vibránium valójában a legveszélyesebb fegyver a Marvel írott oldalain, és ezt már a filmvásznon is láttunk. Több mint egymillió évvel ezelőtt egy meteorit belecsapódott az afrikai kontinensbe, ám ahelyett, hogy kiirtotta volna a kontinens csaknem teljes lakosságát, nagyon értékes kincset hozott magával, a vibránium fémet, ami Vakanda fejlődésének kulcsát jelentette.

A vibránium alapjaiban változtatta meg a vakandaiak életét, ahogy láttunk erre példát a Fekete Párduc és a Bosszúállók: Végtelen háború mozifilmekben. Érthető, hogy vakandai törzsek miért titkolták a vibrániumot évtizedeken át, mert miközben megtanulták a különleges fémet felhasználni az élet minden területén, a másik oldalról veszélyes tömegfegyvert lehet előállítani belőle.

Tipikusan éppen ilyen karakter Doctor Doom – a Marvel képregények egyik legnagyobb gonosztevője -, aki felismerte a vibránium hatalmas erejét. Bár Doomot sokan tudósként ismerik, de ő egy varázsló is, aki rájött, hogy a vibrániumot misztikus energiák tárolására is fel lehet használni. A vakandaiak is gyanították, hogy a fémnek van egy ilyen titokzatos tulajdonsága, de éppen azért, amiért ennyire instabil, soha nem kísérleteztek vele. Doom egója miatt mindig is úgy gondolta, hogy még ott is sikerrel fog járni, ahol a vakandai tudósok kudarcot vallottak. És igaza lett, ha Fekete Párduc nem avatkozott volna közbe, akkor Doom diadalmaskodott volna, és a világ fejet hajtott volna az őrült tudós előtt. A pletykák szerint pedig éppen Doom lehet a Fekete Párduc 2. rosszfiúja, a vibránium pedig remek konfliktusa lehet a filmnek.

A ScreenRant cikkében továbbá olvasható, hogy a Marvel több számban is arról ír, hogy a civilizációk fejlődésében is a vibránium elengedhetetlen elem. Az egyik Marvel Kapitány történetben Carol Danvers megtanulja, hogy a vibárnium borítással készült űrhajók jóval ellenállóbbak a kozmikus hatásokkal szemben, mint bármely más hajó. Ez megmagyarázza azt is, hogy a Kree és Skrull háborúban a kereskedők miért nevezték a vakandai vibránium bányákat kulcsfontosságú célpontoknak, amiből bolygópusztító fegyvert kovácsolhatnak.

Total
14
Shares
Previous Article

Némi betekintést kapunk a Final Fantasy VII Remake készítésébe

Next Article

Majdnem mindent tudunk már az új Xboxról

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!