Főoldal Filmek FEJTÁGÍTÓ: Ismerd meg a Fehér Vízió eredetét, akivel a WandaVision legutóbbi epizódjában találkoztál
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: Ismerd meg a Fehér Vízió eredetét, akivel a WandaVision legutóbbi epizódjában találkoztál

Vízió teljesen új köntösben tért vissza.

614
WandaVision

Már csak egy epizód maradt a WandaVision című sorozatból. Sok mindenre fény derült a 8. részből múlt hét pénteken, de csak ízelítőt kaptunk abból, hogy mi vár ránk a következő részben. Egy stáblista utáni jelenetet is kaptunk pénteken, amiben a S.W.O.R.D. igazgatója, Hayward bekapcsolta titkos fegyverét, Vízió másolatát. Az android egy lényeges dolgot leszámítva pontosan úgy néz ki, mint az egykori Bosszúálló, azonban ez az új karakter teljesen fehér.

Mi Vízió fehér jelmezének eredete

Nem kell bemutatnunk a karaktert, ha olvastad a ’80-as években megjelent Marvel Bosszúállók képregényét, vagy játszottál Amerika Kapitány és Bosszúállók játékokkal. Vízió fehér jelmezének eredete egészen 1989-ig nyúlik vissza, akkor jelent meg az Avengers West Coast: Vision Quest című szám. Az amerikai IGN foglalta össze nagyon jól Fehér Vízió eredetét. A képregényben Vízió testét teljesen szétszerelték, ami arra késztette Hank Pymet, hogy megkísérelje összeszerelni. Miközben Pym fizikailag képes összeszerelni az andoridot, a mesterséges intelligenciájának helyreállítása lehetetlen feladatnak bizonyul. Nincs mód arra, hogy Vízió elméjét helyreállítsák. Ami még rosszabb, hogy Víziót eredetileg a Bosszúállók programozták Wonder Man agyvelőjét felhasználva. Azonban a második alkalommal Wonder Man megtagadja, hogy mintát vegyenek tőle.

Ennek az lett az eredménye, hogy bár Vízió újraszületett, de egy hideg, érzéketlen és érzelemmentes, szó szerint egy lélekben üres karaktert kaptunk. Skarlát boszorkány sem erről álmodott, aki vissza szerette volna kapni szerelmét. A fehér jelmez ezt az átalakulást hivatott tükrözni, vagyis azt, hogy testben visszakaptuk a karaktert, még a minták is helyet kaptak a jelmezen a színeket leszámítva. Ezt az új külsőt először a The West Coast Avengers #45 címlapján csodálhattuk meg, ami egyben egy tisztelgés is volt Vízió első megjelenése előtt az 1968-as The Avengers #57 számban.

Mit jelent Fehér Vízió a Marvel Moziverzum számára

Sok ízben különbözik egymástól a Marvel nyomtatott lapjain olvasható történet és a Marvel Moziverzum sztorija. Az egyik ilyen nagy különbség, hogy a filmes univerzumban még nem mutatták be Wonder Mant, ahelyett Tony Stark mesterséges intelligenciája, JARVIS elméjét ültetik be Vízió testébe, majd az Elmekövet, ami életet ad az androidnak. Vízió új teljesen megújult kosztümjét láttuk múlt hét pénteken a sorozat 8. epizódjában.

Arra is választ kaptunk, hogy Wanda nem lopta el Vízió testét a S.W.O.R.D. bázisáról, hanem Hayward igazgató manipulálta a felvételeket, hogy úgy tűnjön, mintha Wanda betört, s ellopta Vízió testét. Az igazság az, hogy miután darabokban megtalálták Vízió testét, Wanda rádöbbent, semmi sem maradt szerelméből. Hayward igazgató mindvégig egy Cataract projekten dolgozott. A jelenetből kiderül, hogy Hayward nem bontotta szét Víziót, ahogy arra megkérték, helyette éveken át próbálták helyrehozni az android testét. És úgy tűnik, sikerrel jártak. Az is kiderül, hogy Vízió visszakapcsolásában fontos szerepet játszott Wanda mágikus ereje is. A régi Víziót nem kaptuk vissza, és úgy tűnik, akit eddig Westviewban láttunk, nem volt több, mint Wanda emléke. Ez azt a tényt erősíti, hogy az Elmekő vagy Tony Stark segítsége nélkül aligha lehet feltámasztani valakit, aki korábban ennek a tárgynak és személynek köszönhette életét. A műtőasztalról felkelt Vízió nyers mása régi önmagának, aki rendelkezik minden korábbi erejével, de régi énjéből semmi sem maradt meg.

WandaVision

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a sorozat utolsó részében a két Vízió (a Fehér Vízió és Wanda emlékéből született Vízió) találkozni fog egymással. A kérdés csak az, hogy melyikük éli túl, feltéve ha nem pusztítják el egymást. A korábbi részben láttuk, hogy Vízió nem hagyhatja el Westviewt, mivel Wanda tartja egyben, így amint kilépne onnan, teste elkezdene darabokra esni. Benne van a pakliban, hogy nincs menekvés ebből a börtönből, akárcsak az, hogy a Fehér Vízió egy hosszú út előtt áll, akivel a 4. fázisban találkozni fogunk. Vízió a folytatásban azért is küzdhet, hogy több legyen, mint a S.W.O.R.D. érzéketlen fegyvere, s megtalálja régi önmagát.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események