Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: Az X-Menek biztosak benne, hogy Skarlát boszorkány maga az Ördög
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: Az X-Menek biztosak benne, hogy Skarlát boszorkány maga az Ördög

A Marvel X-Men képregényei alapján Skarlát Boszi nem egy imádnivaló karakter. A mutáns gyermekek gyűlölik és félnek tőle, és nem csak azért, mert veszélyt jelent a mutáns fajra.

897
skarlat boszorkany

A Marvel X-Men képregényei alapján Skarlát Boszi nem egy imádnivaló karakter. A mutáns gyermekek gyűlölik és félnek tőle, és nem csak azért, mert veszélyt jelent a mutáns fajra.

Már hivatalos infó, hogy Skarlát boszorkány egy igen ördögi személyiség az X-Menek szigetén. Skarlátnak mindig is feszült kapcsolata volt a mutáns közösséggel. Wanda, a Magneto vezette Gonosz Mutánsok Testvériségének tagjaként lett bemutatva, ám testvérével, Quicksilverrel, a szuperhőssé válás szimpatikusabb útnak tűnt, és emiatt később évekig a kialakuló mutáns társadalom peremén éltek.

scarlet boszi 2 Custom

Skarlát, a valóság alapvető szintű manipulálásának mestere, ami igen veszélyes fegyver. Doctor Strange nem véletlenül szegezi a kérdést a Bosszúállóknak:

Strange gondolatai mellett az is bizonyossá válik, hogy egy démoni lény is befolyást gyakorol Skarlát pszichéjére, szétszaggatva ezzel az elméjét. A Marvel 2005-ös House of M eseményén a jelek már előre láthatóak voltak. Wanda olyan átkot használt, amivel újraírta a valóságot, miszerint: Nincs több mutáns. A mutáns faj ennek következtében 98%-ban elvesztette hatalmát. A Jonathan Hickman által újraindított X-Men történet aztán visszahozta hőseink képességeit, de az esemény feletti rémületük kitörölhetetlen nyomot hagyott a mutáns kultúrában.

A világ mutánsai Krakoa szigetén alapítanak egy új civilizációt. Úgy tűnik, hogy Skarlát Boszi itt nem igazán ellenség, de egyféle ördögi karakter, akit a gyermekek utálnak és soha nem említik a nevét.

Scarlet boszi 3 Custom

A Hickman korszakban ez a második alkalom, hogy Skarlátot Pretendernek (Tettetőnek) nevezik. Mindez arra utal, hogy Skarlátot sokáig mutánsként tartották számon, de kiderült, hogy ez csak egy átverés, amelyet egy kozmikus lény, Magas Evolúció, befolyása okozott. Wanda karakterét ebben a történetben igazi boszorkányként hozzák vissza az alkotók, aki a Föld és a Nőiesség energiáit képes manipulálni, olyan erőkét, melyektől az emberiség mindig is félt és letagadott. Magneto személyes csapásként éli meg az eseményeket, különösen azért, mert gyermekeiként tekintett az ikrekre. A helyzet az, hogy Krakoa lakosai tisztában vannak vele, hogy Skarlát Boszi nem mutáns, és a Hickman-féle mutáns felsőbbrendűséget hirdető X-Men korszak utalásainak megfelelően, utálják Wandát, mert egy olyan ember, aki csak tetteti, hogy mutáns.

scarlet boszi 4 Custom

Persze van egy nagy különbség Krakoa nemzet vallása és más hitrendszerek között. Előbb vagy utóbb a mutánsok gyermekei közül néhányan keresztezni fogják Skarlát Boszorkány útját. Amennyiben ez megtörténik, akkor gyűlöletük olyan erőszakot eredményezhet, amely miatt az X-Menek és a Bosszúállók kapcsolata akár egy újabb háborúba torkolhat.

Skarlát boszorkány sorozatát, a WandaVision-sorozatot év végén fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón, amiben Paul Bettany karaktere, Vízió is visszatér majd. Nem sokat tudni a sorozatról, de jelek szerint Wanda egy alternatív valóságot teremt, amit Thanos legutóbbi világmegváltó terve után nem néznek jó szemmel az ügynökségek.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.

Venom - Az utolsó menet
Előzetesek

A Venom – Az utolsó menet előzetese magyar szinkronnal is nagyon szórakoztató lett

Már magyar szinkronnal is elérhető a Venom - Az utolsó menet első...