Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel most megerősíti, hogy ki is a legerősebb Bosszúálló a képregényekben
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel most megerősíti, hogy ki is a legerősebb Bosszúálló a képregényekben

Marvel Kapitány küldetése, hogy a legerősebb Bosszúálló legyen, ám egy másik női hős készen áll arra, hogy elvegye tőle ezt a titulust.

865
Marvel Kapitány

Marvel Kapitány küldetése, hogy a legerősebb Bosszúálló legyen, ám egy másik női hős készen áll arra, hogy elvegye tőle ezt a titulust.

Kelly Thompson és Lee Garbett írók nemcsak Marvel Kapitány körmönfont terveit fedik fel a Captain Marvel #14-es számban, hanem egyúttal azt is, ki lehet a Bosszúállók csapatának legerősebb karaktere.

she hulk 8 Custom Large

Bármi legyen is az ok, feltehetően Vox Supreme (a kreek által megalkotott mutáns fegyver és első szuper intelligencia) Marvel Kapitányt választja arra, hogy kivonja a forgalomból a Bosszúállók csapatát, mert úgy hiszi, hogy sokak kudarca után, a lány sikerrel járhat. Mindezek mellett Marvel Kapitány többször bizonyítékát adta már, mind a Marvel Moziverzumban, mind pedig a képregények oldalain, hogy ő bizony megáll a saját lábán. Marvel Kapitányról barátság terén nem igazán mondhatjuk el a legjobbakat, a Mennydörgés Istenét, Thort és a Marvel legokosabb emberét is lenyomja. Azt viszont azért már tudjuk, hogy a Marvel állandóan változtatja univerzumának erődinamikáját, így Marvel Kapitány sem biztos hogy sokáig fog sütkérezni a dicsfényben.

Amikor Marvel Kapitány a Fekete Párduccal kerül összetűzésbe, megjelenik She-Hulk, a női Hulk, hogy megvédje barátját, és eltakarítsa az útból Carolt, akire amiatt is zabos, mert elcsábította a szerelmét. She-Hulkot, azaz Jennifer Walterst vagyis Amazont Stan Lee és John Buscema teremtette meg 1980-ban. Jennifer Walters sikeres védőügyvéd, és nem más, mint a már jól ismert Bruce Banner unokatestvére. Egy lövöldözés során Jennifer súlyosan megsérül, és hogy életben maradjon vérátömlesztést kap az egyetlen alkalmas donortól, Bannertől. Ezek után Jennifer hasonló képességekre tesz szert, mint Hulk, bár eleinte gyengébbnek tűnik unokatestvérénél. Ő is változtatja az alakját, de egy sugárzás hatására örökre megmarad zöld óriásnőnek, amit igazából egyáltalán nem sajnál, ugyanis mindig is jobban kedvelte ezt a személyiségét. Amazon tehát igazán erős és hatalmas Hulk, de úgy tűnik, hogy a Carollal folytatott harca inkább a legerősebb Bosszúálló címért zajlik. Tekintve, hogy She-Hulk (az új és igen erős fegyvere nélkül is) mennyire elbánik Carollal, határozottan Ő áll nyerésre ennek a címnek a betöltéséhez. Egy csapással kiüti Carolt, a feltételezett bajnokot, és látszólag sikert ér el abban, amiben eddig kollégái sorra elbuktak. Marvel Kapitány is érzi, hogy nincs könnyű dolga, hisz első gondolata mikor meglátja a női Hulkot: Nem. Ez még túl korai. Nem állok készen erre.

shehulk7 Custom

Carol védelmében annyi elmondható, hogy senki sem áll igazán készen She-Hulk megnövelt, földöntúli erejére. Carol mindig nagy sikerrel tudott szembeszállni a Bosszúállók legjobb eszköztárával is, mint erő, mágia, technológia vagy intelligencia, mikor leszerelte Thort, Tony Starkot vagy a Bosszúállók majdnem vezetőjét, Fekete Párducot. Marvel Kapitány szuperhősnő ellenfele azonban olyan erős tulajdonságok kombinációjával rendelkezik, hogy a Bosszúállók örülhetnek, hogy Vox Supreme Carolt választotta, nem pedig Amazont, hogy legyőzze őket. She-Hulk alapvetően vad természetét komolyan felturbózták. Ennek a vad viselkedésnek a kordában tartására áll a háttérben másik énje, Jennife Walters, hogy hozzáértésével kihúzza magukat a nehéz és trükkös szitukból. A női Hulk tehát sokkalta kiegyensúlyozottabb zöld formájában is, mint Bruce Banner valaha volt.

Mindent figyelembe véve, mikor She-Hulk lecsapja Carolt (és zöld unokatesóját is) megszerzi a legerősebb Bosszúálló titulust. A női Hulk felemelkedése azonban sajnos néhány hasonlóan félelmetes ellenség felbukkanását is előrejelzi. Most, hogy úgy tűnik, Amazon kezelni tudja új és hatalmas képességeit, felmerül a kérdés, hogy milyen események következhetnek be, ha a Bosszúállók élére kerül. Még fontosabb kérdés, hogy ez a cím lehetőséget ad-e neki, hogy az Empyre események középpontjába kerüljön? Az Empyre eseményt a Marvel főszerkesztője, CB Cebulsky az egyik leghihetetlenebb tudományos, fantasztikus saganak nevezte, amit a Marvel valaha megjelentetett. Az esemény lényege, hogy a már régóta hadban álló kree és skrull fajok egy új vezető, egy császár, Hulking uralma alatt egyesülnek. Lehetséges, hogy Hulking nem egy Hulk, de ha a kree- skrull-ember közötti kapcsolat tönkremegy, viselkedhet akár úgy is, mint a zöld óriás.

she hulk 2 1

A jó hír az, hogy She-Hulk evolúciója új fejezetet nyit a zöld óriásnő számára. Végül is hősnőnk küzdelmeivel kétségtelenül megtalálja helyét a Marvel Univerzumban, de Kelly Thompson és Jason Aaron által megírt új Marvel Kapitány képregény akár további csattanókkal is bővítheti Amazon történetét. Ez az új történetszál pedig érdekes anyaggal gazdagíthatja majd a közelgő She-Hulk tv-sorozatot, ami a Disney+ műsoraként debütál majd.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.