Wide Screen
Image default
Filmek

[FEJTÁGÍTÓ] A Marvel megerősítette, hogy ki a legerősebb mutáns

Elgondolkodtatok már azon, hogy ki lehet a Marvel képregények legerősebb mutánsa? Végre választ kaptunk erre a kérdésre is a legfrissebb számban.

A Marvel képregényekben a mutánsok alatt olyan embereket értünk, akik genetikai elváltozásokkal születtek, amik emberfeletti képességekkel ruházzák fel őket és ők testesítik meg az emberi evolúció következő szintjét. A legerősebb mutánsok újraírhatják a valóságot, manipulálhatják a teljes bolygó időjárását, vagy befolyásolhatják a Föld élőlényeinek elméjét. Őket gyűjtőnéven az Omega Mutánsoknak hívjuk, akiknek erejük nem ismer határokat.

A Marvel nemrégiben fogalmazta meg az Omega Mutánsok kifejezést, akikhez olyan mutánsok tartoznak, mint Jégember, Magneto, Próteusz, Hope Summers vagy Vihar. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy minden Omega Mutáns egyenlő erővel bír, akadnak köztük kiemelkedő erővel bíró lények is.

A héten megjelent Marvel Universe #3 lapszámból választ kaptunk arra a kérdésre, hogy ki minden idők legerősebb mutánsa. A képregény az univerzum fennállásának vége fele készül, ahogy Galactus az örökkévaló Franklin Richards-ról beszél, miközben a világok felszentelőjére úgy hivatkozik, mint a legerősebb mutánsra. Fontos hangsúlyozni, hogy Galactus egy kozmikus alak, aki a kozmikus rendhez kötődik. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb Marvel karakter erejét meghaladja képessége, szóval ha ő a „legerősebb mutánsként” hivatkozik Franklin Richards-ra, akkor az elég valószínű, hogy úgy van.

A Fantasztikus Négyesből Mr. Fantastic és a Hihetetlen Nő gyerekéről van szó, aki a világmindenségben képes minden gondolatát és vágyát valóra váltani. A 90’-es években Franklin a „Hősök Újjászületése” képregényben képes volt létrehozni a Föld egy alternatív valóságát is, a közelmúltban pedig Jonathan Hickmantől a Titkos Háborúk minisorozatában elindította a teljes Multiverzum újjáépítését. Bár hatalma nem kimeríthetetlen, kétségtelen, hogy egy másik Marvel karakter sem ér fel erejéhez.

Talán nem véletlen, hogy ekkora időzítették a legerősebb mutáns hírét, hiszen Jonathan Hickman jelenleg az X-Men franchise újraindításán dolgozik. Az új képregény a Krakoa szigeten elszigetelve élő mutánsokat mutatja majd be, különös tekintettel az Omega Mutánsokat, mint az emberiség kincsforrását.

Még több a témában...

A Sony Pictures szerint Alicia Vikander tökéletes jelölt lenne erre szuperhős szerepre

Kévés Bence Mihály

[FEJTÁGÍTÓ] A Marvel most megerősíti, hogy ki is a legerősebb Bosszúálló a képregényekben

Kiss Zita

Akár ez a másik Bosszúálló is felvehette volna Vasember páncélját

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon