Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel képregények Red Hulkja még Bruce Bannernél is hatalmasabb és erősebb
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel képregények Red Hulkja még Bruce Bannernél is hatalmasabb és erősebb

A Red Hulk azaz Vörös Hulk, az egyik valaha ismert legerősebb Hulk. Thunderbolt Ross, a vörös óriás még Bruce Bannernél is menőbb.

1.1k
Marvel Red Hulk 1 Custom

A Red Hulk, azaz Vörös Hulk, az egyik valaha ismert legerősebb Hulk. Thunderbolt Ross, a vörös óriás még Bruce Bannernél is menőbb.

Kétségkívül a legnépszerűbb Hulk, az eredeti, Bruce Banner féle verzió, szorosan mögötte pedig Bruce unokatesója, She-Hulk halad. A Marvel rajongók persze tudják, hogy a Marvel képregények multiverzumai egy sor elképesztő karakterverziót produkáltak már, legyen szó Pókemberről, Vasemberről vagy éppen Hulkról. Létezik például olyan hős is, hogy Iron Hulk, azaz Vas Hulk. A lelkes olvasók azonban azzal is tisztában lehetnek, hogy Vörös Hulk ereje és menő képességei Bannert és She-Hulkot is lepipálják.

A Vörös Hulk először 2008-ban tűnt fel, a Jeph Loeb és Ed McGuiness alkotta Hulk képregény oldalain. A vörös óriás valódi identitása Thunderbolt Ross, a légierők parancsnoka, aki az évek óta zajló Hulk elleni vadászat irányítója, és a Bruce Bannert szörnnyé változtató projekt vezetője. Ross részt vett egy, az AIM, és a gonosz Intelligencia által támogatott szuperkatonákat létrehozó programban, a Doc Samsonban, amely Vörös Hulkká alakította, hogy legyőzhesse Bannert… és ígéretet kapott, hogy újból megtalálhatja lányát, Bettyt. A program tehát alkotott egy új Hulkot, aki még az eredetinél és hihetetlenebb képességekkel rendelkezik.

redhulk 2 Custom

A Vörös Hulk fegyvertára több mint lenyűgöző. Megmaradt az intelligencia és a tudatos állapot, de ettől még brutális. Csakúgy mint az eredeti Hulknak hihetetlen ereje és kitartása van, hatalma pedig még nagyobb ha bedühödik. Mivel gyógyulási képességei is kiválóak, így a legtöbb támadásnál sérthetetlen. A Vörös Hulk képes különböző energiafajták, így a gamma sugárzás elnyelésére is, mely tulajdonságát a The Incredeble Hulk #600 számában ismerhetjük meg, ahol elszívja Hulk dühvel teli gamma sugárzását és visszaváltoztatja a zöld behemótot Bruce Banneré. A Vörös Hulk minél mérgesebb, annál több hőt termel, amivel test-hőmérséklete is jelentősen megnövekszik, így tüzet tud kilövellni a szemein keresztül, ahogy azt Pókember is szomorúan megtapasztalja.

redHulk Spider Man Custom

Ugyan Vörös Hulk látóterében Banner áll, a vörös óriás sokkal inkább egy antihős, szemben a becsületes hősökkel vagy éppen a gazemberekkel. Legyőz hősöket, de a gonoszokkal is megküzd. Vörös Hulkként, Ross a Bosszúállók oldalán harcolt, de Elektra, A Megtorló és Venom mellett is küzdött mint Thunderbolt. Hulk, akit Ross le akar győzni, viszont rájön a küzdelmek alatt, hogy ha minél jobban kordában tartja a dühét, annál kevésbé tudja elnyelni belőle Vörös Hulk a gamma sugarakat, ami viszont Ross túlhevüléséhez vezet.

Ross akkor veszített Vörös Hulk erejéből, mikor Doc Green (az okos Hulk) elfogta és gyógykezeli. Azonban nem ez lenne a Vörös Hulk első és egyetlen verziója. Robert Maverick tábornok veszi át ezt a szerepet, mikor elfogadja S.H.I.E.L.D -től a Bannerman génjavító csomagot (Hulk plug- in). Maverick az amerikai Bosszúállók mellett harcolna, a Hulk plug- in pedig beleég a szervezetébe, amitől bőre pirossá válik, később viszont elnyelve a gamma sugárzást, visszaváltozik emberré. Na de felvetődik a kérdés, mi lesz a karakterrel a jövőben? Miután Ross meghalt, a Vörös Hulk nem tért vissza. Igaz, az új Hulk ideje nem tartott sokáig, azért sikerült életre kelteni ezt az igen erőteljes karaktert. Visszatér e hát valaha Vörös Hulk? Előfordulhat. Nagyszerű lenne látni megint Hulk egyik legkülönlegesebb és legegyedibb verzióját a Marvel képregények oldalain.

Szerző
Kiss Zita

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.