Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A Marvel képregények most Nova kozmikus történetére adnak magyarázatot
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel képregények most Nova kozmikus történetére adnak magyarázatot

A Marvel képregények most Nova kozmikus történetére adnak magyarázatot.

906
nova 1 Custom

A Marvel képregények most Nova kozmikus történetére és hatalmára adnak magyarázatot a rajongóknak.

Még jóval a Bosszúállók, az X-Men és a Galaxis Őrzői előtt, létezett a Nova Corp, egy kozmikus hadtest, kiket az űr galaktikus békefenntartóiként tartottak számon. 1976-ban járunk, mikor Richard Rider, egy new yorki gimis, szuperképességei egyszer csak előtörnek a homályból, és Richard a Marvel híres hadtestének utolsó túlélőjévé válik. Richardot nem akármekkora felelősség terheli, hisz rábízzák a nagy Nova Centuriók örökségét, amellyel egyben hihetetlen szuperképességeket és a hadtest hagyományos uniformisát kapja ajándékba, hogy aztán az utolsó és egyetlen Novaként majd a Marvel Univerzum felé vegye az irányt.

A Sony tervező grafikusa, Raf Grasseti már megosztotta pár koncepcióját Nováról, akihez a képregényből és a Marvel Moziverzum hőseitől kapta az ihletet. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke is utalt rá, hogy Nova karakterében hatalmas potenciál van arra, hogy egyszer csak feltűnjön majd a Marvel-filmekben. A Nova hadtest a Xander bolygó serege, amely drasztikusan megfogyatkozik. Igaz a Bosszúállók: Végtelen háborúban nem mutatják, de kétségtelen, hogy a xandari haderőt Thanos pusztítja el, mikor elhozza honnan a végtelen kövek egyikét, az Hatalomkövet.

Míg a napokat centizzük, hogy Nova mikor csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz, addig azért vessünk egy pillantást az eredeti Nova történetére, hatalmára és sorsára.

Richard Rider, azaz nova eredeti története

Nova

Annak ellenére, hogy Richard Ridert, rögtön mélyvízbe dobják, gyorsan felnő a szerepéhez és szuperképességeihez. Minden Nova hatalma és ereje az un. Nova Erőtől származik (később a Nova tisztek ikonikus sisakjuk segítségével képesek hozzáférni ehhez az erőhöz). A nova katonák szupertulajdonságai közé tartozik: a repülés, a gyorsaság és a nagyfokú kitartás. Ezenkívül pedig a csaták során felhasznált energiáik elnyelésével gravimetrikus impulzusokat és sugarakat tudnak kibocsájtani. Ezt a Marvel űrbrandet úgy a legkönnyebb szemléltetni, hogy a Zöld Lámpásra gondolunk, csak gyűrű nélkül.

Richárd tehát új szuperképességei birtokában bejelentkezik a Xandorra, ahol Dr. Sum, és Rom Rom Space Knight segítségével több kozmikus csatában is részt vesz, míg végül úgy nem dönt, hogy befejezi a háborúzást és hazatér, amivel persze a Nova Erőhöz való hozzáférését is elveszti. Természetesen azért ezzel nem ér véget intergalaktikus hősünk története.

Nova visszatér és beírja nevét a Marvel Moziverzumba

Nova

Főképpen azért, mert az 1990-es New Warrior #1 képregényben újból visszanyerve erejét csatlakozik egy hős csapathoz. Később, ebben a sorozatban Rider visszatér Xandarra és komoly rangot kap, mint Centurió Prime. Miután a Nova Hadtest újra megerősödik, hősünk két csapat, a New Warrior, melyet ő maga tett elsőszámú szuperteammé, és a Nova Hadtest között ingázik. Rider legjelentősebb szerepe mégis az Annihilation: Prologue #1 számban jön el, mikor a Nova Hadtestnek meg kell védenie Xandort a megsemmisítési hullámtól. Mikor a támadás vezetője, Annihilus elpusztítja Xandort, Richard ismét az egyetlen Nova túlélő marad.

Rider megpróbál kapcsolatba lépni a Xandor Worldmine-al, ami egy a Nova információkat tartalmazó szuperkomputer, amitől aztán ereje és hatalma még magasabb szintekre lép, sőt a még szuperebb ereje és kitartása mellé úgy néz ki, végtelen energiára is szert tesz. A Novatól kapott még nagyobb képességei és Annhilius elleni bosszú, egy célt alapoz meg: Rider minden világot és annak hőseit egyesíti azzal, hogy küzdjenek a megsemmisítési hullám ellen. Richard Rider ezzel a tettével a Marvel Univerzum egy igen fajsúlyos kozmikus tényezőjévé válik. Ez az esemény a Galaxis Őrzőinek megalakulását is előrejelzi. Annihilus legyőzése után, Rider segít Űrlordnak csapata összeállításában.

A Nova hadtest újjászületik

adam warlock ronan nova guardians of the galaxy1 186337 mini

Richar Rider történetében egy újabb csavar, mikor ráébred, hogy a Worldmine, amivel gyakorlatilag eggyé vált, álmában irányítja egy új Nova Hadtest megalakítására. Richard, a már nem utolsó, de még mindig a legnagyobb Nova, csatlakozik Űrlordhoz, hogy együtt győzzék le Thanost, azonban mindannyian a Marvel Cancerverse hálójába kerülnek. A Cancerverse, a Marvel Univerzum egyféle kifordított, sérült, beteg és sötét oldala. Ebben a valóságban nem lehet ölni, mert az élet legyőzte a halált, így a csapat egy kozmikus kocka körül üldözi Thanost, ami a végtelenségig tartana, ha nem lép közbe Rider, aki szuperképességeivel segít ugyan kijutni Űrlordnak, de ő maga csapdában marad. Szerencsére Richard kapcsolatot tart a Worldmine-al, és egy új Nova, Sam Alexander kimenti Őt a Cancerverseből, és így tovább folytathatja a hősök életét.

Azokban az években mikor Nova a Marvel egyik legfontosabb kozmikus szuperhősévé nőtte ki magát, Richard Rider elsősorban olyan videójátékokban láthatták, mint a Marvel Ultimate Alliance, és olyan animációs sorozatokban, mint a Marvel Superhero Squad Show. Élő szereplős megjelenése azonban még nem volt. A Nova rajongók viszont tudják, hogy csak idő kérdése és a Marvel Moziverzum nagy kozmikus dobása lehet majd a Nova.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.