Főoldal Filmek Fede Álvarez várva várt Alien: Romulus című filmje R-besorolást kapott
Filmek

Fede Álvarez várva várt Alien: Romulus című filmje R-besorolást kapott

Mindenki lenyugodhat, az Alien: Romulus méltó lesz címéhez, megkapta a felnőtt besorolást.

622
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

A Disney felvásárolta 2019-ben a 20th Century Foxot, és ezzel több filmcím terjesztési jogára is rátette kezét Hollywood legnagyobb filmstúdiója. Sokan már előre lemondtak a filmsorozatokról, de korai volt kongatni a harangokat, mert rögtön kaptunk egy kiváló Ragadozó-filmet Préda címmel, illetve két Alien-projektet is bejelentettek: az Alien: Romulus-t és az FX élőszereplős sorozatát.

Megerősítést kapott, hogy a várakozásoknak megfelelően az Alien: Romulus tényleg R-besorolású lett, ahogy a sci-fi horrorsorozat valamennyi része – egy félresikerült kivételtől eltekintve a 2000-es évekből – megkapta a felnőtteknek szóló korhatárt. A 2003-as Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen PG-13-as besorolású volt, bár a folytatás, az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2. végül a 18-as karikát célozta meg, de ez sem mentette meg a filmet.

A Filmművészeti Szövetség (az MPA) nem árulta el a minősítés konkrét indokait, de a 20th Century Studios napokban megerősítette a hírt. Fede Álvarez horroros múltját – többek között a Gonosz halott és a Vaksötét – ismerve várható volt, hogy nem fogja vissza magát.

Azt eddig is tudtuk nyilatkozatokból, hogy az Alien: Romulus A nyolcadik utas: a Halál (1979) és A bolygó neve: Halál (1986) eseményei között játszódik. Az új Alien-film cselekményéről egy kicsit többet megtudtunk, amikor a Disney 20th Century Studios tavaly kiadott egy szinopszist, bár még ez is elég homályos: “A rendkívül népszerű és kitartó filmsorozat kilencedik darabjában egy csapat fiatal egy távoli világon szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával.”

A főszereplőt Cailee Spaeny játssza, mások mellett Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 15-én kerül a mozikba.

Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

3 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.