Főoldal Játékok Ezek voltak a legnépszerűbb játékok a PlayStation 5 bemutatóján
Játékok

Ezek voltak a legnépszerűbb játékok a PlayStation 5 bemutatóján

Nincs nagy meglepetés sem az exkluzívok, sem a mutliplatform címek közt.

450

A statisztikákra általában nem adok, mert mindig lehet úgy alakítani, hogy az valamilyen szempontból kedvező legyen, illetve pontos képet sosem adhatnak, vagy nagyon ritka esetben. Mégis amikor valamit fel szeretnénk mérni, akkor jó fogódzó lehet. Jelen esetben például két ábrát kaptunk arról, hogy az emberek mire kerestek rá leginkább a PlayStation 5 múlt heti játékbemutató showja után.

Az első összegzés az exkluzív címeket mutatja. Nem meglepetés, hogy a listavezetők a Horizon illetve Spider-Man folytatások. A Gran Turismo 7 nem került dobogóra az erős mezőnyben, viszont a Ratchet and Clank új része érthetetlen módon a vert mezőnyben kullog (pedig a legjobban ez a trailer mutatta be az új konzol erejét).

A multiplatform címek közül toronymagasan az új Resident Evil viszi a prímet (a keresések több mint felével), persze igazán nagy ellenfele (AAA cím) csak a két másik dobogós volt. Az viszont érdekes, hogy a Hitman III csupán annyi embernek keltette fel a figyelmét, hogy a teljesen új, még nem is ismert Pragmata is majdnem leelőzte.

Ahogy azt a felütésben is írtam, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a dologból, hiszen nem biztos, hogy mindenki ugyanott keresett, vagy egyáltalán keresett a látottak után, nem lehet 100%-osan pontos a statisztika. Viszont talán az arányok valóban mutatják, hogy melyik címre mekkora lehet majd az érdeklődés.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

PlayStation 5
PlayStation

Kiszivároghattak a PS5 Pro részletei, brutálisan erős konzol jöhet

A pletykák szerint akár 2024 karácsonyán érkezhet az új PlayStation 5 Pro.