Wide Screen
Image default
Játékok

Ezek voltak a legnépszerűbb játékok a PlayStation 5 bemutatóján

Nincs nagy meglepetés sem az exkluzívok, sem a mutliplatform címek közt.

A statisztikákra általában nem adok, mert mindig lehet úgy alakítani, hogy az valamilyen szempontból kedvező legyen, illetve pontos képet sosem adhatnak, vagy nagyon ritka esetben. Mégis amikor valamit fel szeretnénk mérni, akkor jó fogódzó lehet. Jelen esetben például két ábrát kaptunk arról, hogy az emberek mire kerestek rá leginkább a PlayStation 5 múlt heti játékbemutató showja után.

Az első összegzés az exkluzív címeket mutatja. Nem meglepetés, hogy a listavezetők a Horizon illetve Spider-Man folytatások. A Gran Turismo 7 nem került dobogóra az erős mezőnyben, viszont a Ratchet and Clank új része érthetetlen módon a vert mezőnyben kullog (pedig a legjobban ez a trailer mutatta be az új konzol erejét).

A multiplatform címek közül toronymagasan az új Resident Evil viszi a prímet (a keresések több mint felével), persze igazán nagy ellenfele (AAA cím) csak a két másik dobogós volt. Az viszont érdekes, hogy a Hitman III csupán annyi embernek keltette fel a figyelmét, hogy a teljesen új, még nem is ismert Pragmata is majdnem leelőzte.

Ahogy azt a felütésben is írtam, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a dologból, hiszen nem biztos, hogy mindenki ugyanott keresett, vagy egyáltalán keresett a látottak után, nem lehet 100%-osan pontos a statisztika. Viszont talán az arányok valóban mutatják, hogy melyik címre mekkora lehet majd az érdeklődés.

Még több a témában...

TESZT: Mafia: Definitive Edition

Sinka Tamás

Korábban érkezik a Remothered: Broken Porcelain

Fonyódi Dávid

Két okból is fájhat azoknak, akik PlayStation 5-re várták a 2018-as Spider-Man-játékot

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat