x
Filmek

Extrém kaszkadőrmutatványok várnak Chris Hemsworth karakterére a Tyler Rake – A kimenekítés 2. részében

A Tyler Rake - A kimenekítés 2. részét jövőre mutatja be a Netflix.

Extrém kaszkadőrmutatványok várnak Chris Hemsworth karakterére a Tyler Rake – A kimenekítés 2. részében
  • Publishedszeptember 25, 2022

Tegnap este a Netflix TUDUM eseményén betekintést kaptunk a streaming szolgáltató készülő produkcióiba. Az egyik ilyen projekt a Tyler Rake – A kimenekítés 2. volt. A Chris Hemsworth főszereplésével 2020-ban mutatták az akciófilmet, ami rövid időn belül a platform egyik legnézettebb filmje lett. Nagy meglepetés nem ért senkit, amikor a Netflix berendelte a folytatást, amihez most kaptunk egy kulisszák mögötti videót, extrém kaszkadőrmutatványokkal.

A lap alján található videóban Chris Hemsworth arról beszél, hogyan készültek a film legrobbanékonyabb és legkülönlegesebb felvételei. “Van egy pillanat, amikor azt mondod magadnak: ‘Ezt nem lehet megcsinálni. De ahelyett, hogy meghátrálnál, inkább belevágsz az ismeretlenbe.'” Ezután egy montázst kapunk Hemsworth karakteréről, különböző helyszínekkel kezdve: egy páncélvonattól kezdve a börtönlázadásig az éjszaka közepén. A korábbi forgatási videókon már láttuk, hogy az első rész világos és meleg környezetét felváltja a komor és havas táj. A film rendezője, Sam Hargrave is feltűnik a videóban, aki elmondja, hogy a folytatás az elődjéhez képest magasabbra fogja emelni a tétet. “Egy ‘2. résszel’ címmel a neved mögött kétszeresére kell emelned az akciót”. Azt is elmagyarázza, hogy sokkal ambiciózusabb és bonyolultabb jeleneteket forgattak, mint korábban, utalva az első filmből ismert egy lövéssel felvett őrült autós jelenetre, amikor vágás nélkül rögzítették az eseményeket. Még izgalmasabb, még akciófúsabb lesz az új rész. Azt is megemlíti, hogy egy helikopterrel landoltak egy mozgó vonat tetején.

Bár bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögötti munkálatok egy részébe, a cselekmény részleteire egyelőre nem derült fény. A Netflix még nyáron jelentette be, hogy a Tyler Rake – A kimenekítés 2. részét valamikor 2023-ban fogják bemutatni, de pontos megjelenési időpontot ezúttal sem árultak el. Az első részt tavasszal láthattuk, valószínűleg az év első felében érkezik majd a folytatás is.

A Tyler Rake – A kimenekítés Ande Parks 2014-ben megjelent Ciudad című grafikus regénye alapján készült. A Netflix 2020-as filmadaptációjában Hemsworth alakította Tyler Rake főszereplőt, a zsoldosból lett egykori ausztrál különleges alakulat katonáját, akinek az a feladata, hogy megmentse egy bűnbáró elrabolt fiát. A kaszkadőrből lett Hargrave az első filmmel debütált rendezőként, aki most visszatér a folytatásra is, a forgatókönyvön pedig Joe Russo dolgozott. Joe és testvére, Anthony Russo az AGBO produkciós cégükön keresztül a film producerei is lesznek. Hemsworth a főszerepen kívül producerként közreműködik.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.