Wide Screen
Image default
Játékok

Erősebb lesz a PS5 az új Xbox-nál?

Több belsős és fejlesztő szólalt meg az üggyel kapcsolatban, amelyek alapján érdekes következtetést lehet levonni.

Több belsős és fejlesztő szólalt meg az üggyel kapcsolatban, amelyek alapján érdekes következtetést lehet levonni.

A Microsoft bemutatóján végre többé-kevésbé lehullt a lepel a Project Scarlett-ről. A kódnév még nem tisztázott, hogy egy vagy akár két konzolt tartalmaz-e, viszont az egyikről megtudtunk pár hivatalos információt. Mindent összevetve rettentően izmos lesz, hiszen az Xbox One X erejének több mint 4-szeresével rendelkezik, még az SSD miatt a betöltés gyorsasága akár 40-szeres is lehet a mostani csúcskonzolnak. A fejlesztők nyilatkozata alapján natív 4K 60FPS-re lesz majd képes. Ráadásul elhangzott egy olyan mondat is a végén, hogy “szörnyeket eszik reggelire”.

Sok belsős forrás azonban az utolsó mondattal nem igazán ért egyet. Andrew Reiner, a GameInformer szerkesztője még az E3-as előadás előtt írta ki a Twitterére, hogy a “PS5” bizony erősebb lesz mint a Microsoft szörnyetege. Most a napokban újra felreppentek ezek a hírek, mikor is az amerikai IGN egykori szerkesztője, a Kinda Funny alapítója Colin Moriarty a saját YouTube csatornájára rakott fel egy videót, amiben egy pár multiplatform játék fejlesztőtől érdeklődött a témáról.

A fejlesztők, akik rendelkeznek mindkét új konzol development kitjével bizony azt mondják, hogy a “PS5” erősebb lesz. A játékosokhoz ugyan nem a fejlesztői kitek fognak eljutni, azonban egészen érdekes lehet ez a hír. Már abból a felindulásból is, hogy a Microsoft az Xbox One X-el azt az elkezdett irányvonalat szeretné folytatni, hogy a legerősebb konzolt gyártják az igazi gamereknek. Ezt az irányt támasztja alá a második Elite kontroller érkezése is. Nagyon kíváncsiak vagyunk milyen is lesz az a bizonyos “erősorrend”.

Még több a témában...

Ilyen lett volna a Half-Life spinoff és a Spielberg féle LMNO

Sinka Tamás

Augusztus végén érkezik a Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition

Fonyódi Dávid

Jövő héten bemutatkoznak a PlayStation 5 játékai

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat