Főoldal Sorozatok Eredetileg egy egész trilógián keresztül mesélték volna Obi-Wan Kenobi történetét
Sorozatok

Eredetileg egy egész trilógián keresztül mesélték volna Obi-Wan Kenobi történetét

Kaptunk volna egy előzménytrilógiát, ami egyben folytatástrilógia is lett volna.

321
Obi-Wan Kenobi

Mint azt korábban már megtudtuk, Obi-Wan Kenobi mester történetét nem sorozatban, hanem egy antológiafilm formájában mesélték volna el. A Lucasfilm azonban leállította a projektet, helyette Disney+ sorozat formájában tért vissza a galaxis legendás mestere, azt viszont eddig nem tudtuk, hogy eredetileg egy trilógia készült volna Ewan McGregor főszereplésével.

A The Directnek adott interjújában az Obi-Wan Kenobi egyik írója, Stuart Beattie elárulta, hogy valójában nem dolgozott együtt a produkciós csapattal, hanem a tervezett három Obi-Wan-film közül az elsőhöz írt forgatókönyvet. Hozzátette, hogy akkoriban a Disney és Ewan McGregor is “abszolút” támogatta a trilógia ötletét.

Én írtam a filmet, amely alapján a sorozatot készítették. Egy-másfél évet dolgoztam rajta. Amikor a Solo megjelenése után úgy döntöttek, hogy nem csinálnak több spin-off filmet, otthagytam a projektet, és más dolgokkal foglalkoztam.

[Joby Harold executive producer] jött, fogta a forgatókönyvemet, és két órából hat órát csinált belőle. Szóval egyáltalán nem dolgoztam velük, csak az epizódokért kaptam kreditet, mert az egész az én anyagom volt.

Stuart Beattie

Beattie három filmet tervezett, mivel úgy vélte, hogy a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja című filmben szereplő Obi-Wannak három különböző fejlődésen esett át, mielőtt azzá a Benné vált, akit az Egy új reményben megismertünk. Azt is megtudtuk, hogy az első az akaratról szólt, majd a másodikban Obi-Wan szembesült volna azzal, hova került. Az elképzeléseket a harmadik filmről nem osztotta meg, de elmondta, hogy nagyon megrázta, amikor a trilógia elvetésre került, mivel a Disney és a Lucasfilm a mozifilmek helyett inkább a sorozatokra összpontosított.

Ez kétségtelenül összetört minket. Lesújtó, teljesen lesújtó. De ilyen az üzlet, tudod, a hullámvölgyek és a mélypontok. Örülök, hogy elkészült. Örülök, hogy elkészült a sorozat. Büszke vagyok a történetemre, amit elmeséltek.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnöke májusban azt mondta, hogy a Star Wars mostantól a filmtrilógiák helyett a “tartós történetmesélésről” szól, mivel a tévéműsorok, egyszeri filmek, sőt regények, képregények és játékok rendszeres kiadása fogja bővíteni az univerzumot. A tervek szerint a következő filmet Taika Waititi készíti majd, ami a rendező elmondása szerint teljesen új történetet mesél el új főszereplőkkel.

Obi-Wan Kenobi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...