Főoldal Játékok Érdekességek a Crash Bandicoot fejlesztéséről
Játékok

Érdekességek a Crash Bandicoot fejlesztéséről

A Naughty Dog társalapítója vallott arról, milyen nehézségekkel volt dolguk a készítés során.

204

A Naughty Dog társalapítója vallott arról, milyen nehézségekkel volt dolguk a készítés során.

Mikor egy fórumban a fejlesztésre kerül a szó, gyakran szokott téma lenni, hogy a kiemelt stúdióknak mennyire könnyű dolga van, hiszen a világ összes pénzével rendelkeznek. Valóban igaz, hogy AAA és blockbuster játékok fejlesztése más ligában játszik, de arról már kevesebb szó esik, hogy ezt a státuszt azért ki is kell érdemelni.

A Naughty Dog bizony nem ma kezdte a szakmát, már a nyolcvanas évek derekán tevékenykedtek. Andy Gavin és Jason Rubin alapította cég első igazán komoly sikere a Crash Bandicoot volt, mely gyakorlatilag olyan népszerű lett, hogy sokan a Sony PS1 korszakának nem hivatalos kabalafigurájaként gondolnak rá.

Andy Gavin ennek kapcsán mesélt az Ars Technica War Stories című videósorozatában a játék fejlesztéséről. Kiderül honnan jött a stúdió neve, mi inspirálta Crash karakterét, mi alapján választották ki a platformot amire fejlesztenek, és hogy milyen gondokkal, nehézségekkel szembesültek a munka során.

A kezdésnél említett acsarkodások során tehát érdemes átgondolni, honnan is indult a csapat, hogy alakult ki a mai napig is szem előtt tartott céges filozófiájuk, valamint hogy milyen kemény munkával facsarták ki a hardware-ből azt a teljesítményt, amit a mai napig emlegetünk (nem beszélve arról, hogy mindösszesen egy nyolcfős csapatként).

Aki pedig kedvet kapott hasonlóan tartalmas és érdekes videóriportokhoz, az nézze bátran a War Storiest. Olyan epizódok is vannak, amiben az Oddworld sorozat és az agykontroll kapcsolatára derül fény, vagy hogy hogyan lőtte meg majdnem az Return of the Obra Dinn fejlesztését a lokalizáció.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us Part II
BREAKINGJátékok

A Sony bejelentette a The Last of Us Part II remastered kiadását PlayStation 5-re

Új játszható karakterekkel, új játékmódokkal és extra tartalmakkal érkezik a The Last...

The Last of Us Part II
Játékok

Állítólag már készül a The Last of Us Part II felújított változata

A zeneszerző szerint a Naughty Dognál készülhet egy újabb változata a játéknak...

Naughty Dog
Játékok

Visszavonul a Naughty Dog társelnöke, változások lesznek a cég vezetésében

Evan Wells huszonöt év után visszavonul a cég vezetéséből, helyét Neil Druckmann...

The Last of Us Part 2
BREAKINGJátékok

Már készülhet a The Last of Us Part III

A legfrissebb pletykák szerint a Naughty Dog már javában dolgozik a harmadik...