Wide Screen
Image default
Játékok

Érdekességek a Crash Bandicoot fejlesztéséről

A Naughty Dog társalapítója vallott arról, milyen nehézségekkel volt dolguk a készítés során.

A Naughty Dog társalapítója vallott arról, milyen nehézségekkel volt dolguk a készítés során.

Mikor egy fórumban a fejlesztésre kerül a szó, gyakran szokott téma lenni, hogy a kiemelt stúdióknak mennyire könnyű dolga van, hiszen a világ összes pénzével rendelkeznek. Valóban igaz, hogy AAA és blockbuster játékok fejlesztése más ligában játszik, de arról már kevesebb szó esik, hogy ezt a státuszt azért ki is kell érdemelni.

A Naughty Dog bizony nem ma kezdte a szakmát, már a nyolcvanas évek derekán tevékenykedtek. Andy Gavin és Jason Rubin alapította cég első igazán komoly sikere a Crash Bandicoot volt, mely gyakorlatilag olyan népszerű lett, hogy sokan a Sony PS1 korszakának nem hivatalos kabalafigurájaként gondolnak rá.

Andy Gavin ennek kapcsán mesélt az Ars Technica War Stories című videósorozatában a játék fejlesztéséről. Kiderül honnan jött a stúdió neve, mi inspirálta Crash karakterét, mi alapján választották ki a platformot amire fejlesztenek, és hogy milyen gondokkal, nehézségekkel szembesültek a munka során.

A kezdésnél említett acsarkodások során tehát érdemes átgondolni, honnan is indult a csapat, hogy alakult ki a mai napig is szem előtt tartott céges filozófiájuk, valamint hogy milyen kemény munkával facsarták ki a hardware-ből azt a teljesítményt, amit a mai napig emlegetünk (nem beszélve arról, hogy mindösszesen egy nyolcfős csapatként).

Aki pedig kedvet kapott hasonlóan tartalmas és érdekes videóriportokhoz, az nézze bátran a War Storiest. Olyan epizódok is vannak, amiben az Oddworld sorozat és az agykontroll kapcsolatára derül fény, vagy hogy hogyan lőtte meg majdnem az Return of the Obra Dinn fejlesztését a lokalizáció.

Még több a témában...

Átfogó összefoglalás és friss részletek a The Last of Us Part II-ről

Sinka Tamás

Szerdán State of Play stream lesz, főszerepben a The Last of Us Part II

Fonyódi Dávid

Kemény döntések előtt áll Ellie a The Last of Us Part II-ben

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat