x
Filmek

Elrendelték a Thor: Szerelem és mennydörgés pótforgatását a következő hetekre

Az újraforgatások semmi újat nem jelent az MCU számára.

Elrendelték a Thor: Szerelem és mennydörgés pótforgatását a következő hetekre
  • Publishedmárcius 12, 2022

Miközben Sam Raimi nemrég azzal viccelődött, hogy nem biztos benne, hogy befejezte a Doctor Strange az őrület multiverzumában pótforgatását, úgy tűnik, hogy Taika Waititi hasonló cipőben jár, hiszen alig két hónnap a Thor: Szerelem és mennydörgés premierje előtt pótforgatást tart a következő héttől kezdve.

Régen aggasztó hír volt, amikor pótforgatásról számoltunk be, azonban az elmúlt években bevett szokás lett, hogy a nagy hollywoodi blockbusterek körében a bemutatóig finomítják a sztorit, a karakterek közötti interakciót és új elemeket csempésznek a történetbe. Ahogy korábban már más Marvel-projekteknél is kifejtették, az újraforgatásoknak számos oka van, legyen szó akár kihagyott felvételekről, a történet finomításáról vagy további jeleneteket forgatnak, amelyek segítenek a történetmesélésben.

A The Wrap beszámolója szerint a Thor: Szerelem és mennydörgés stábja visszatér a stúdióba a következő hetekben, és könnyen lehet, hogy az egyik oka, amiért elrendelték a forgatást, hogy az MCU narratívája folyamatosan fejlődik, új ötletekkel álltak elő a készítők. Folyosói pletykák szerint részben ezért tartott olyan sokáig a Doctor Strange 2. pótforgatása is, ugyanis több vendégszereplővel is jelenetet forgattak, amiket nem tudtak felvenni a pandémia alatt.

A Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben Chris Hemsworth immáron negyedik alkalommal lesz látható egy szólófilmben mint a mennydörgés istene. A Marvel Moziverzum egyik alapkaraktere a kezdetben nem vette meg lábát a filmvásznon, nem örvendett nagy népszerűségnek, amin csak rontott a Thor: Sötét világ című második film, amit sokan az MCU legrosszabb produkciójának tartanak. Noha Thor állandó szereplője a Bosszúállók-filmeknek, az öttörő sikert Taika Waititi hozta el a Thor: Ragnarök című filmjével 2017-ban. A filmben Thor mellett egyébként bemutatkozott Tessa Thompson mint Valkűr, illetve Mark Ruffalo is visszatért Hulkként.

A folytatásban azonban nem kap szerepet Hulk, ellenben a Galaxis Őrzői csatlakoznak Thorhoz és Valkűrhöz, de a legnagyobb hype Natalie Portman visszatérése körül van. Janes Foster újra képernyőre kerül, aki ezúttal a Hatalmas Thor szerepében lesz látható. A főgonosz szerepét Christian Bale kapta, aki Marvel egy frissen bemutatott gonosztevőjét kelti majd életre. Gorr the God Butcher nemezissel a 2010-es évek közepén találkoztak a rajongók.

A sztori központi karaktere Thor és Jane lesz, ahogy arra a film címe is utal. Natalie Portman korábban már elszólta magát, hogy melyik történetet fogják feldolgozni ezúttal. A képregényekben Jane Fosternél rákot diagnosztizálnak, ez pedig megmagyarázza azt is, hogyan tér vissza a mennydörgés istenének az életébe – Thor volt szerelme megmentésére siet -, és hogyan válik Thorrá.

Szukits

A filmet írta és rendezte Taika Waititi, Jennifer Kaytin Robinsonnal társíróval közösen dolgozták ki a forgatókönyvet. A Thor: Thunder and Love bemutatóját 2022. július 8-ára halasztották.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.