Wide Screen
BRÉKING Filmek

Előzményregényt és filmet kap Az éhezők viadala

A Lionsgate filmstúdió Suzanne Collins készülő új Az éhezők viadala regénye alapján készítené el a franchise előzményét.

A Scholastic kiadó jövő májusában fogja megjelentetni Suzanne Collins írónő Az éhezők viadala előzmény novelláját, amire a Lionsgate stúdió is felfigyelt. A korábban már olvashattunk pletykákat arról, hogy szeretnék folytatni a franchiset, ám a legújabb hírek szerint erre most lehetőség nyílik, hiszen The Hollywood Reporter értesülései szerint a stúdió abban a reményben dolgozik együtt Collins írónővel, hogy a könyv alapján szeretnék megfilmesíteni a franchise előzményét. A történet pontosan 64 évvel az eredeti Az éhezők viadala előtt játszódik majd, így az előzményfilm a 10. Éhezők viadala játékoknak ágyaz meg.

Joe Drake a Lionsgate a Motion Pictures GroupJoe elnöke következőképpen nyilatkozott Suzanne Collins-szal való közös együttműködésükről:

Az éhező viadala-filmek büszke otthonaként alig várjuk, hogy Suzanne következő könyve megjelenjen. Folyamatosan egyeztettünk vele az írás alatt is, és a szoros együttműködést a regény megfilmesítésével folytatjuk.

A trilógia központi karaktere az a Katniss Everdeen (Jennfier Lawrence) volt, aki az Éhezők viadala című televíziós játékokban hívta fel magára a figyelmet, s tett szert egyre nagyobb népszerűségnek, majd vezető szerepet játszott a fasiszta kormány elleni felkelésben. Katniss történetét a Lionsgate négy filmben mesélte el – a trilógia befejező részét két részre bontották – olyan világsztárokkal, mint az Oscar-díjas Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Josh Hutcherson és Elizabeth Banks. A széria nagy népszerűségnek örvendett a mozinézők körében, hiszen összesen a négy film közel 3 milliárd dollárt hozott a stúdió konyhájára.

Éhezők viadala

Még több a témában...

Folytatást kapnak Az éhezők viadala és az Alkonyat franchiseok?

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább