Főoldal Előzetesek Előzetest kapott Ridley Scott Napóleon című filmje
Előzetesek

Előzetest kapott Ridley Scott Napóleon című filmje

Joaquin Phoenix főszereplésével Napóleon császárrá válását mutatja be az Apple TV filmje.

105

A szakma nagyjai már láthattak egy rövid részletet Ridley Scott új filmjéből még tavasszal, ahol az epikus csatajelentet levetítették nekünk a nevadai sivatagban, ma pedig az Apple TV a Sony Pictures kiadóval közösen online is elérhetővé tette a Napóleon című történelmi eposz nagy előzetesét. A film címszereplőjét az Oscar-díjas Joaquin Phoenix játssza.

A Las Vegas-i CinemaCon alatt már láttunk részletet a filmből, de a nagyközönség eddig csak képeket és beszámolókat olvashatott a filmről. Ma késő délután tették elérhetővé a film első előzetesét, amely a film egyik epikus csatajelenetét mutatja be. A felvételen Napóleon és csapatai az orosz és osztrák seregek csapdájába esnek, mielőtt Napóleon megfordítja a kockát, és az ellenséges csapatokat egy befagyott tóra kényszeríti visszavonulásra, amelyet aztán ágyútűzzel bombáz.

A felvételek bemutatják az 1793-as kaotikus Franciaországot, mielőtt megpillanthatnánk Phoenix alakításában a francia császárt és katonai vezetőt, Napóleon Bonapartét, a híres bicornyakalapjával együtt. Az egymás mellé állított képsorok bepillantást engednek Napóleon hatalomra jutásába és az azt követő uralkodásába, valamint megörökítik a francia császár leghíresebb csatáját is.

A hivatalos szinopszis szerint a film “eredeti és személyes pillantást enged Napóleon eredetébe és gyors, kegyetlen császárrá válásába, a feleségével és egyetlen igaz szerelmével, Joséphine-nel való függőséget okozó és gyakran ingatag kapcsolatán keresztül”, akit nem más, mint Vanessa Kirby alakít.

A Napóleon lesz a második olyan történelmi eposz a 2000-es Gladiátor után, hogy Ridley és Joaquin együtt dolgozik egy filmen. Phoenix mellett Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour, Phil Cornwell, Edouard Philipponnat, Paul Rhys, John Hollingworth, Gavin Spokes és Mark Bonnar játszik még a filmben.

A Napóleon bemutatóját 2023. november 22-ére írták ki, amit eredetileg online mutatott volna be az Apple TV, ám az első benyomások annyira pozitívak lettek, hogy a stúdió meggondolta magát, és előbb a mozikban láthatjuk a monumentális kalandot. A film később az Apple TV+ előfizetőinek is elérhető lesz online formában.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Gladiator
Filmek

A Gladiátor 2. eredeti költségvetése jelentősen megnőtt

Sok tényező hátráltatta a forgatást, ettől pedig szépen megnőtt a Gladiátor 2....

Joker: Folie à Deux
Filmek

Bődületes nagy összegből készült a Joker Folie à Deux

Rettenetesen sok pénzt költöttek a Joker folytatására, de megtérül vajon?

Gladiator
Filmek

Pozitívak a Gladiátor 2. első reakciói

Talán nincs veszélyben Maximus öröksége.