Főoldal Előzetesek Előzetest kapott a Ferrari, amiben Adam Driver játssza Enzo Ferrarit
Előzetesek

Előzetest kapott a Ferrari, amiben Adam Driver játssza Enzo Ferrarit

Bemutatták Enzo Ferrari életét feldolgozó mozifilm első előzetesét.

543

A film a Velencei Filmfesztiválon debütál most a napokban, de már a Forma-1-es Olasz Nagydíj előtt közzétették Michael Mann új filmjének, a Ferrarinak az első előzetesét. A nem éppen életrajzi film Enzo Ferrari (Adam Driver alakításában) történetét mutatja be egy sorsfordító nyáron keresztül.

A film 1957-ben játszódik, és a volt autóversenyző Ferrarit követi, miközben több nehézséggel is szembe kell néznie: gyárát és családját csőd fenyegeti, házassága fia, Dino elvesztése miatt romokban hever, a házasságon kívüli másik fiával való kapcsolata megromlott, versenyzői pedig a végsőkig feszültek, amikor elindulnak az Olaszországot átszelő, 1000 mérföldes, alattomos versenyen, a Mille Miglián.

A felsorolt témákból csak elvétve láthatsz néhány képsort az első trailerben, a főszereplők sem jutnak szóhoz, helyette inkább az atmoszféra megteremtése kapja a hangsúlyt, ahogy versenyautók száguldanak el a kamera előtt.

A Brock Yates könyve alapján és Troy Kennedy Martin forgatókönyvével készülő film már régóta készül Mannel – egy időben Christian Bale is tárgyalt a főszerepről, majd Hugh Jackman pályázott Ferrari szerepére. Miután a Paramounttól elkeveredett, a film az STX-nél kötött ki, mielőtt a Neon tavaly nyáron megszerezte a hazai jogokat.

Driver mellett a stáblistán Penélope Cruz, Shailene Woodley, Gabriel Leone, Sarah Gadon, Jack O’Connell és Patrick Dempsey is szerepel. A producerek Michael Mann, P.J. van Sandwijk, Marie Savare, John Lesher, Thomas Hayslip, John Friedberg, Laura Rister, Andrea Iervolino, Monika Bacardi, Gareth West, Lars Sylvest és Thorsten Schumacher.

A Ferrari világpremierje a Velencei Filmfesztiválon lesz – amire a szereplők felmentést kaptak a film népszerűsítésére a SAG-AFTRA szakszervezettől -, a mozikban pedig december 25-én kerül bemutatásra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Kylo Rent alakító Adam Driver még visszatérhet egy készülő Star Wars-filmben?

Kylo Ren története véget ért, de Ben Solo még ott lehet Rey...

Ferrari
Filmkritikák

Ferrari kritika

Megérte várni több évet filmre, amely Enzo Ferrari életét mutatja be?

Kylo Ren
Filmek

Adam Driver megerősítette, hogy Kylo Ren eredetileg nem tért volna le a Sötét oldalról

Kylo Ren az eredeti tervben nem tért meg, a Sötét oldalt választotta.